1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞIN DERDİ SEÇİM DEĞİL GEÇİM!
VATANDAŞIN DERDİ SEÇİM DEĞİL GEÇİM!

VATANDAŞIN DERDİ SEÇİM DEĞİL GEÇİM!

Vatandaşın derdi seçim değil geçim!

A+A-

Siyasilerin gündemini erken seçim tartışmaları oluşturuyor. Ancak vatandaşın derdi bambaşka. Vatandaş elektrik ve su faturalarını ödeyip ödeyemeyeceğinin, evine ekmek götürüp götüremeyeceğinin derdinde...

Ceren ÖZBİL

Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) Güvensizlik Önergesi ile Toplumcu Demokrasi Partisi'nin (TDP) Erken Seçim Önergesi'nin ardından siyasilerin gündemine erken seçim olup olmayacağı tartışmaları yerleşti. Ancak vatandaşın ise derdi bambaşka. Vatandaş, erken genel seçim değil, "Geçim" derdinde. Vatandaşlar, "Erken seçim olması insanların alım gücünü yükseltmeyecek, ekonomik düzelmeye neden olmayacak" dedi.

Art arda yapılan zamlar ve TL'nin değer kaybı ile cebindeki para günden güne daha da fazla eriyen vatandaş, erken seçimin bir şey değiştirmeyeceğini, ceplerindeki parayı artırmayacağını, geçimlerini kolaylaştırmayacağını belirtiyor..

KIBRIS Gazetesi'ne konuşan vatandaşlar, erken seçimin bir şey değiştirmeyeceğini dile getirdi ve "Gelen de giden de yine aynı olacak. Biraz da bizi düşünsünler" diyerek isyan etti.

Kıbrıs sorununda çözüm umutlarını yitiren de, "Derhal çözüm yapacak birileri seçilmeli" diyen de oldu. Vatandaşlardan biri, Türkiye'ye bağlanmaktan söz etti. Erken seçime gidilmesi yönünde görüş belirtenler olsa da, seçim sonucunun gelir artışı yaratmayacağı inancı herkeste ağır bastı.

Vatandaş ne dedi?

Ferhanuz Pişkin:

Kıbrıs sorunu zor çözülür artık... Benim düşüncem burasının acil olarak Türkiye'ye bağlanması yönündedir. Başka türlü hiçbir şeyin düzeleceğine inanmıyorum. Erken seçime gidilmesi de çözüm olmaz. Hükümetin değişmesi durumunda gelecek olan siyasilerin de yapacağı ortada. Kim gelirse gelsin bir şey düzelmeyecek.

Üstün Köroğlu:

Kesinlikle erken seçimin gündemden düşmesi gerekir. Erken seçim olması insanların alım gücünü yükseltmeyecek, ekonomik düzelmeye neden olmayacak. Seçim olursa sadece hükümetteki parti ismi değişir. Vatandaş için hiçbir şey değişmez. Sayın milletvekilleri toplum için çalışmalıdır.

Gani Sakin:

Erken seçim olması bu ülkedeki hiçbir yanlışlığı düzeltmez. Sadece hükümetteki parti isimi değişir. Halkın yine aynı şekilde perişanlığa devam eder. Başta hangi parti olsa halkın durumu aynı kalır. Halk için bir şeyler yapılması gerekir.

Tahsin Dağlı:

Erken seçime gidilmesiyle bu ülkede hiç bir şey değişmez. Önemli olan icraattır. Halk için icraatlar yapılmasıdır. Yoksa bir parti gitti, bir parti geldi halkı etkileyecek bir durum değil. Vatandaşın alım gücü zaten günden güne yok oluyor.

Derdaş Kasap:

Ben erken seçim olmasını istiyorum. Daha doğrusu çözüm olmasını istiyorum. Çözümü kim yapacaksa o başa gelsin. Yıllardır topraklarımıza yatırım yapamıyorum. Bizim mi değil mi bilmiyoruz. Bu belirsizliğin son bulmasını ve çözüm olmasını istiyorum.

Ali Avşar:

Kesinlikle erken seçime gidilmelidir. UBP halka kaşıkla verip, kepçe ile alıyor. Bence UBP'nin bir an önce hükümetten gitmesi gerekir. Kim gelse aynı ancak UBP kadar olamaz. Bundan daha kötüsünü yaşayacağımıza inanmıyorum.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.