1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VİRANEYDİ TADİL ETTİK, KİMSEYE VERMEYİZ
VİRANEYDİ TADİL ETTİK, KİMSEYE VERMEYİZ

VİRANEYDİ TADİL ETTİK, KİMSEYE VERMEYİZ

Viraneydi tadil ettik, kimseye vermeyiz

A+A-

Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi’nin ‘size vereceğiz, kullanın’ sözüyle, İnönü’deki atıl binayı kendi olanaklarıyla tadil eden İKSAD, binanın başka bir şahsa kiralanmasına sert tepki gösterdi:
 
Sedef BOŞNAK

Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi’nin ‘size vereceğiz, kullanın’ söylemleriyle, İnönü’deki atıl binayı öz kaynaklarıyla tadil eden ve faaliyetlerini gerçekleştiren İKSAD, binanın başka bir şahsa kiralanmasına sert tepki gösterdi.

İnönü köy halkını bir arada tutup, köylülere destek amacıyla kurulan İnönü Kültür Sosyal Aktivite Derneği (İKSAD) As Başkanı İbrahim Özşen, kullanımlarında olan binanın kapısının dün sabah, Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi’nin kiracısı olduğunu söyleyen bir şahıs tarafından kırıldığını ileri sürdü.

İbrahim Özşen “Oturduğumuz sandalyeyi altımızdan çekip aldılar. Bizi ayakta bıraktılar” diyerek, dernek binalarının bir başkası tarafından kullanılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Özşen, gerekirse bina önünde nöbet tutacaklarını belirtti.

Özşen, bir an evvel çözüm üretmesi için ilgililere çağrı yapan as başkan şöyle devam etti:

“Binanın kiralandığını, kiracı şahıstan gelen telefonla öğrendik. Şok olduk. 2015 yılının Temmuz ayında, Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi’ne bahse konu binanın derneğimize verilmesi için başvuruda bulunmuştuk. Daireden bize tadil edin ve kullanın, size vereceğiz denildi. Belediye ve köy muhtarlığı da binayı kullanmamız için bize destek çıktı. Bununla ilgili de bize yazılı bir belge verdi. Bunun üzerine büyük emek sarf ederek binayı tadil ettik. 10 bin TL olan elektrik borcunu ödedik, 10 bin TL de binanın tadilatı için harcadık.

Kiralandığını öğrenince Vakıflara gittik, oradaki yetkili bize, olayın kendisine farklı aksedildiğini söyleyip, önümüzde telefon görüşmeleri yaptı ve sözleşmenin yeniden değerlendirmeye alınacağını söyledi. Biz bu değerlendirmeyi beklerken, sabah kapımızın kırıldığını, kilidin çilingir tarafından değiştirildiğini, noterin de tutanak tuttuğunu gördük. Durumu avukatımıza ve polise bildirdik.

Kiracı, vakıftan, binayı dernekle idare ederim vaadiyle aldı. Biz buna karşıyız. Hakkımız çiğnendi. Vakıflar, pazar günkü etkinliğimizde dahi bize destek verdi. Bu tutumunu anlamış değiliz, kararlarını yeniden gözden geçirmelerini istiyoruz. 850 seçmen olan köyde, 600 kişi bize destek. Tüm köylüyü mü ezecekler? Biz binadan çıkmayacağız, herkes böyle bilsin.”

Köylüler de tepkili

İKSAD’ın kullanımında olan binanın kapısının kırılarak içerisine girilmesine tepki gösteren köylüler, bina önünde toplandı ve yetkililerin bu duruma bir an evvel çözüm bulmasını istedi.

Köy Muhtarı Ömer Efendi, İKSAD Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Konceay, Pembe Havutcu ve Ertuğrul Avcı, Özbil Taşer isimli köylüler, binanın dernek tarafından kullanılmasından yana olduklarını belirterek şöyle konuştu:

“İKSAD köye, köylüye hizmet veriyor. Vakıfların idaresinde olan bir bina bir şahsa peşkeş çekilemez. Bu şahısın amacı, binayı kahvehane olarak kullanmak. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. 5 yıllığına binanın kirasına verildiği şahsın, kapıyı kırarak içeriye girmesi kabul edilir bir davranış değildir. İlgililer gerekeni yapsın.”

Kbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.