1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAKAYI TAM VAKTİNDE ELE VERDİLER!
YAKAYI TAM VAKTİNDE ELE VERDİLER!

YAKAYI TAM VAKTİNDE ELE VERDİLER!

Uyuşturucu hediye edeceklerdi

A+A-

 

Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye 99 paket bonzai getiren Pakistanlı kafadarlar mahkemede ilginç bir savunma yaptı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis ekipleri önceki gün Lefkoşa’da Şehit Ecvet Yusuf Caddesi üzerinde seyir halinde durdurdukları KJM 860 plakalı salon araç içerisinde gerçekleştirdikleri aramada 99 paket bonzai ele geçirdi.

Polis ekipleri araç sürücüsü 23 yaşındaki Sıbghat Ullah ve araçta yolcu olarak bulunan 26 yaşındaki Ahmed Ammar’ı soruşturma amaçlı gözaltına aldı. Zanlılar dün tutukluluk talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Hale Dağlı huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında, Başsavcılık adına Savcı Hasan Boşnak hazır bulundu.

Yargıç Hale Dağlı,  zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın ciddiyetine dikkati çekerek soruşturma amaçlı 2’şer gün tutuklu kalmalarına emir verdi.

Paketleri araç içinde sakladılar

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis çavuşu Ali Gürkut mahkemede verdiği ifadede zanlı Sıbghat Ullah ve araçta yolcu olarak bulunan Ahmed Ammar’ı önceki gün Lefkoşa’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına aldıklarını anlattı.
Polis çavuşu Ali Gürkut, alınan bir ihbar üzerine Metehan Kara Giriş Kapısından öğlen saat 12.30 sıralarında geçen KJM 860 plakalı araçta uyuşturucu olduğuna dair ihbar aldıklarını söyledi.

Söz konusu aracın yakın takibe alındığını ifade eden Gürkut, aracın saat 13.00 sıralarında Lefkoşa’da Şehit Ecvet Yusuf Caddesi üzerinde durdurulduğunu kaydetti.

Ali Gürkut KJM 860 plakalı araçta görevli polis ekipleri tarafından yapılan aramada, arka koltuk üzerinde kâğıt poşet içerisinde bulunan beyaz renk poşette 49 paket, şoför koltuğunun altında ise 50 paket toplam 99 paket bonzai ele geçirdiklerini belirtti.

KKTC’de 2 kişi aranıyor

Mahkemede ifade veren polis çavuşu Ali Gürkut, zanlı Sıbghat Ullah’ın gönüllü ifadesinde söz konusu 99 paket uyuşturucu maddeyi aynı gün Güney Kıbrıs’tan alarak Metehan Kara Giriş Kapısı’ndan KKTC’ye geçirdikleri yönünde ifade verdiğini kaydetti.

Gürkut KKTC’ye “Kanunsuz olarak ithal edilen “ söz konusu uyuşturucu ile ilgili 2 kişinin arandığını, alınması gereken ifadelerin olduğunu söyleyerek zanlıların 2’şer gün poliste soruşturma amaçlı tutuklu kalmaları talebinde bulundu.

İki zanlıda Güney Kıbrıs’ta öğrenci

Polisin talep ettiği 2 günlük tutukluluk süresine itiraz etmeyen zanlılar mahkemede söz hakkı aldı. Zanlı Sıbghat Ullah arkadaşı ile birlikte Güney Kıbrıs’ta üniversite öğrencisi olduklarını belirterek, “Polise olayın nasıl geliştiğini anlattım. Bize yardımcı olmalarını istiyorum, öğrenciyiz” şeklinde kendini savundu.

“Hediye paketi olarak düşündüm”

Zanlı Ahmed Ammar ise hiç bir şeyden haberi olmadığını iddia ederek, gezmek için geldiğini şu sözlerle anlattı: “Ben arkadaşımın yanına bir taksi ile gittim, orda öğrendim KKTC’ye geçeceğimizi. Hiçbir şeyden haberim yok, paketleri hediye paketi olarak düşündüm, içinde ne olduğunu bilmiyordum” dedi.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.