1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YANLIŞ İFADE EDİLİYOR: BİRLEŞECEK OLAN ELEKTRİK, GSM DEĞİL…”
“YANLIŞ İFADE EDİLİYOR: BİRLEŞECEK OLAN ELEKTRİK, GSM DEĞİL…”

“YANLIŞ İFADE EDİLİYOR: BİRLEŞECEK OLAN ELEKTRİK, GSM DEĞİL…”

“Yanlış ifade ediliyor: Birleşecek olan elektrik, GSM değil…”

A+A-

 

Kıbrıs müzakerelerinde iki liderin oluşturduğu teknik komiteler, Güney Kıbrıs’taki Ağustos tatili sonrası bugün ilk toplantısını yapacak…

Güven Yaratıcı Önlemler kapsamında gündeme gelen GSM şebekelerinin adanın her tarafında kullanımı ile ilgili en son, operatörler bir araya gelmiş ve ticari anlamda görüşmelerine başlamıştı. “GSM konusunda en son nerede kalmıştık?” sorusu üzerine değerlendiren Ekonomi Ticaret Teknik Komitesi üyesi Fikri Toros, çok detay veremeyeceğini ancak her şeyin olumlu bir seyir izlediğini ifade etti. Toros, “Her iki liderin verdikleri siyasi onay sonrası GSM konusu komitede ilerlemeye devam edecek” dedi.

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Kıbrıs müzakerelerinde iki liderin oluşturduğu teknik komiteler, Güney Kıbrıs’taki Ağustos tatili sonrası bugün ilk toplantısını yapacak…

Güven Yaratıcı Önlemler kapsamında gündeme gelen GSM şebekelerinin adanın her tarafında kullanımı ile ilgili en son, operatörler bir araya gelmiş ve ticari anlamda görüşmelerine başlamıştı.

Konuyla ilgili Ticaret Odası Başkanı, ilgili teknik komite üyesi Fikri Toros, müzakereleri yürüten liderlerin oluşturduğu komiteye havale edilen GSM şebekelerin adanın her iki tarafında kullanılabilmesi noktasında başlayan çalışmaların Güney Kıbrıs’taki Ağustos tatili nedeniyle durduğunu ancak gelinen son noktada her şeyin umut verici olduğunu ifade etti.

Toros tatil sonrası yeniden ilk toplantının da bugün yapılacağını söyledi.

“Yanlış ifade ediliyor: Birleşecek olan elektrik, GSM değil…”

“Çok detay veremem” diyen ve “GYÖ’ler kategorinde ele alınan GSM’ler konusunda son durum nedir?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı, Ekonomi-Ticaret Komitesi üyesi Toros şöyle konuştu; “GSM operatörlerinin birleşmesi söz konusu değil. Bu yanlış kullanılıyor. Birleşecek olan elektrik şebekeleridir. GSM’de olacak olan adanın her yerinde kullanımdır. Bu roaming de değil. Bunun da ifadesi yanlış. Roaming uluslararası durumdur. Burada öyle bir şey söz konusu değil… Her iki liderin bu projeye verdikleri siyasi onay sonrası konu, bilindiği gibi Ekonomi Ticaret Komitesi’ne havale edildi ve çalışmalar başladı. Ancak Güney Kıbrıs’taki Ağustos tatili nedeniyle yaşanan bir durma var ancak dediğim gibi birkaç başlık altında operatörler istişarelerine başlamış oldular. Meselenin ekonomik teknik yönü, müzakerecilerin de takip ettiği siyasi hukuki yönü var. Son durumun olumlu, yapıcı bir noktada olduğunu ifade edebilirim ama çok detay veremem”

‘Tanınmaya’ formül bulundu iddiası dillendirilmişti

Konu ile ilgili basında en son Kıbrıs Rum Ticaret ve Sanayi Odası (KEVE) ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın (KTTO) Güney Kıbrıs ile KKTC’de faaliyet gösteren cep telefonu (GSM) iletişim ağlarının birleştirilmesi konusundaki görüşmelerinde son aşamaya geldikleri, anlaşmanın yakın olduğunu ifade edilmişti.

Ayrıca Güney Kıbrıs ile KKTC arasındaki mobil iletişimin sağlanmasının önündeki en büyük engel olarak görülen, KKTC’nin “bir varlık olarak tanınmasının gerçekleşmesi” unsuruna da bir formül bulunduğu iddia edilmişti.

KKTC’de hizmet veren iki operatör, Türkcell ve Telsim üst düzey yetkilileri bir süredir ‘mutabakat halinde hizmete hazırız” mesajı veriyorlar.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.