1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARGIÇ SOYER: SUÇ, CİDDİ VE VAHİM
YARGIÇ SOYER: SUÇ, CİDDİ VE VAHİM

YARGIÇ SOYER: SUÇ, CİDDİ VE VAHİM

Yargıç Soyer: Suç, ciddi ve vahim

A+A-

POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI… Girne Polis Müdürlüğü ekipleri dün Girne Kaza Mahkemesi’nde geniş güvenlik önlemleri aldı. Hayatını kaybeden 14 yaşındaki Mehmet Topal’ın acılı babası ve yakınları dün mahkemeye geldi. Aile yakınları, zanlı Afet Karasalih, mahkemeye getirilirken ve götürülürken alkışlarla protesto etti.

Elmas TOKAY

Boğazköy-Gönyeli anayolunda, 7 Temmuz 2016 akşamı meydana gelen trafik kazasında, tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu 14 yaşındaki Mehmet Topal’ın ölümüne sebep olmakla suçlanan Afet Karasalih, mahkeme emriyle davası görüşülünceye kadar cezaevine gönderildi. Kıdemli Yargıç Banu Soyer, zanlının aleyhine getirilen suçlamaların 7 yıla kadar hapislik cezası içerdiğini, ciddi ve vahim bir suç olduğuna dikkat çekti. Soyer ayrıca merhumun ailesinin acı içerisinde ve tepkili olduğuna dikkat çekerek, zanlıya zarar verebileceği ihtimalini de göz önüne aldıklarını belirtti. Soyer, zanlının bir ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Polis geniş güvenlik önlemi aldı

Girne Polis Müdürlüğü ekipleri dün Girne Kaza Mahkemesi’nde geniş güvenlik önlemleri aldı. Hayatını kaybeden 14 yaşındaki Mehmet Topal’ın acılı babası ve yakınları dün mahkemeye geldi. Aile yakınları, zanlı Afet Karasalih, mahkemeye getirilirken ve götürülürken alkışlarla protesto etti.

Arabulucu şahadet verdi

Mahkemede, iddia makamının tanığı olan polis çavuşu Recep Arabulucu şahadet verdi. Arabulucu, 7 Temmuz 2016 tarihinde Boğazköy’de Vatan Caddesi üzerinde güney istikametine seyreden Dağyolu’nda sakin 26 yaşındaki zanlı Afet Karasalih’in yönetimindeki GU 735 plakalı otomobilin, dikkatsizlik sonucu yolun doğu kısmından dışarıya çıktığını ve o esnada yol kenarında yürüyen Boğazköy’de sakin 14 yaşındaki Mehmet Topal’a çarptığını belirtti. Çocuğa çarpan söz konusu otomobilin toprak alan içerisinde yola devam ettiğini anlatan Arabulucu, 50 metre ileride Engin Çeliktaşlılar’a ait garaj duvarına çarparak durabildiğini kaydetti. Arabulucu, zanlının hızının tespit edilmediğini, ilk verdiği beyanda “fren yerine benzine bastım” dediğini ifade etti.

Topal’ın kalp, karaciğer ve böbreği bağışlandı

Arabulucu, çarpmanın etkisiyle Mehmet Topal’ın kafa travması nedeniyle müşahede altına alındığını belirterek, 8 Temmuz 2016 tarihinde ise beyin ölümünün gerçekleştiğini hatırlattı. 9 Temmuz günü kurul raporunun tamamlandığını, 12 Temmuz tarihinde ise ailesinin kararıyla Topal’ın organlarının bağışlandığını söyleyen Arabulucu, operasyon yapılarak Mehmet Topal’ın kalp, karaciğer ve böbreklerinin alındığını bildirdi.

Zanlı Afet Karasalih aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, zanlının KKTC vatandaşı olduğunu belirterek, zanlı aleyhine ‘tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu bir kişinin ölümüne neden olma’ ve ‘dikkatsiz sürüş’ suçlamalarının getirildiğini vurgu yapan Arabulucu, söz konusu suçun ağır ceza kapsamında bir suç olduğuna dikkat çekti.

Recep Arabulucu, Mehmet Topal’ın ailesinin acı içerisinde ve büyük tepkisi bulunduğunu bu nedenle zanlının güvenliği açısından da yargılanıncaya dek cezaevine gönderilmesini talep etti.

Avukat itiraz etti

Bu talebe zanlının avukatı Ali Hidayet itiraz etti. Müvekkilinin yargılanmaktan kaçmayacağını beyan eden Hidayet, tehlikeli bir durum olamayacağını ileri sürdü. Müvekkilinin psikolojisinin bozulduğunu, kalp ritim bozukluğu ve astım hastası olduğunu söyleyen Hidayet, uygun bir teminatla serbest kalmasını talep etti.

Yargıç Soyer, “zanlı güvenliği önemli”

Sunulan şahadeti ve savunma avukatının beyanlarını dikkate alan Kıdemli Yargıç Banu Soyer, zanlının aleyhine getirilen suçlamaların 7 yıla kadar hapislik cezası öngören, ciddi ve vahim bir suç olduğunu söyledi. Merhumun ailesinin acı içerisinde ve tepkili olduğuna dikkat çeken Soyer, zanlının serbest kalması halinde davalarında mahkemede hazır bulunmayacağına bulgu yaptı. Soyer, acılı ailenin zanlıya zarar verebileceği ihtimalini de göz önüne alarak, zanlının güvenliği açısından bir ayı aşmayan bir süre için, hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.