1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. YDÜ’DEN ÜÇ KONGRE
YDÜ’DEN ÜÇ KONGRE

YDÜ’DEN ÜÇ KONGRE

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ ) 25’inci yıl etkinlikleri kapsamında 19-25 Mayıs tarihleri arasında üç kongre düzenleyecek.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ ) 25’inci yıl etkinlikleri kapsamında 19-25 Mayıs tarihleri arasında üç kongre düzenleyecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Turizm İşletmeleri Genel Müdürü ve Hastane Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, kongrelerle ilgili bilgi verdi.

Savaşan, kongrelerin, Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliği ve Yakın Doğu Turizm İşletmeleri’nin (Dorana Turizm) organizasyonu ile “Uluslararası Süt Sığırı İşletmeleri’nde Sürü Sağlığı ve Yönetimi Kongresi”, “Laboratuvardan Kliniğe Genetik Sempozyumu” ve “Türk Ortodonti Derneği X. Bölgesel Toplantısı” olduğunu kaydetti.

Savaşan, “Üniversitemiz ev sahipliğinde, başta Türkiye ile dünyanın çeşitli ülkelerinden konularının uzmanı bilim insanlarının katılımı ile gerçekleştireceğimiz üç nitelikli toplantımıza binden fazla kişinin katılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Savaşan, “Uluslararası Süt Sığırı İşletmeleri’nde Sürü Sağlığı ve Yönetimi Kongresi”nin Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi ev sahipliğinde, 22-25 Mayıs tarihlerinde Kaya Artemis Otel’de, Türkiye üniversitelerinin yanısıra ABD, Avusturya ve İspanya’dan alanlarında uzman konuşmacıların katılımı ile gerçekleştirileceğini vurguladı.

“Laboratuardan Kliniğe Genetik Sempozyumu”nun “Centre of Excellence” başkanlığında, Genetik ve Kanser Tanı Araştırma Merkezi tarafından 20 Mayıs’ta YDÜ Büyük Kütüphane’de gerçekleştirileceğini söyleyen Savaşan, DNA parmak izi yöntemiyle adli bilimlerde çığır açan bilim insanı Prof. Sir Alec Jeffreys’in “üstün başarı konferansı” adı altında “30 Years of Forensic DNA” başlıklı konferans vereceğini anlattı.

Savaşan, Türk Ortodonti Derneği X. Bölgesel Toplantısı’nın ise YDÜ Büyük Kütüphane’de bugün başlayıp 19 Mayıs’a kadar süreceğini de belirtti.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.