1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "YEMEK TARİHİ TARTIŞMALARI KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLAMAZ"
"YEMEK TARİHİ TARTIŞMALARI KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLAMAZ"

"YEMEK TARİHİ TARTIŞMALARI KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLAMAZ"

EROĞLU-DOWNER GÖRÜŞMESİ TAMAMLANDI

A+A-

DOWNER: “YEMEĞİN TARİHİYLE İLGİLİ TARTIŞMALAR KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLAMAZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, yaklaşık bir saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Downer’e BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim; Eroğlu’na ise Müsteşarı Hasan Güngör, Sözcüsü ve Temsilcisi Osman Ertuğ’un eşlik ettiği saat 12.30’da başlayan görüşme sonrasında Downer basının sorularını yanıtladı.

“SADECE BİR AKŞAM YEMEĞİ”

Liderlere eşleriyle beraber vereceği akşam yemeğinin tarihinin 29 Mayıs’tan 30 Mayıs’a değiştirilmesiyle ilgili bir soru üzerine Downer, bunun sadece bir akşam yemeği olduğunu ve tarihinin birkaç kez değiştiğini kaydetti.

29’unun BM Barış Gücü’nde çalışırken hayatını kaybedenlerin anıldığı gün olduğunu, o gün öğleden sonra bir anma töreni düzenleyebilecekleri için 29’unun değiştirilmesini taraflardan rica ettiklerini anlatan Downer, bunun haricinde tarih değişikliğinin bir anlamı olmadığını, bir günlük bir değişikliğin Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili bir değişiklik yaratmayacağını söyledi.

Tarih değişikliğinin İstanbul’un fethinin yıldönümüyle alakalı olup olmadığının sorulması üzerineyse Downer, yüzlerce yıl önce gerçekleştirilen İstanbul’un fethiyle ilgili analiz yapmanın görevi olmadığını, yemeğin liderlerin eşleriyle birlikte keyifli, güzel vakit geçirebileceği başarılı bir yemek halinde geçmesine odaklanmak gerektiğini kaydetti.

“TARİH TARTIŞMALARI KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLAMAZ”

Lisa Buttenheim’le kendisinin eşlerinin de yemeğe katılacağını ifade eden Downer, esas konunun yemeğin 29’unda mı 30’unda mı olacağı değil, Kıbrıs sorununun çözülüp çözülemeyeceği olduğunu belirtti ve tarihle ilgili tartışmaların Kıbrıs sorunun çözümüne katkı sağlamayacağını vurguladı.

“YEMEĞİN İÇERİĞİ BALIK”

Yemeğin içeriğinin ne olacağının sorulması üzerine “balık” diyen Downer, bunun büyük bir prodüksiyon değil sadece bir akşam yemeği olduğunu ve herkesin eğlenceli vakit geçirmesini istediklerini belirtti.

Bir başka soru üzerineyse Downer Anastasiades’in Rum Yönetimi Eroğlu’nun ise Kıbrıslı Türkler’in Lideriş olduğunu kaydederek bir araya gelmelerinin iyi olacağını düşündüğünü ifade etti.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, liderlerle gerçekleştirdiği görüşmenin nasıl geçtiği sorusuna, “görüşmelerinin iyi geçtiği, arkadaşça sohbet ettikleri, bir sorun olmadığı, yemeği dört gözle beklediği” yanıtını verdi.

“BİR SONRAKİ KAHVALTIYA KADAR TOK TUTSUN”

Yemekten ne beklediğinin sorulması üzerineyse Downer, “Bir sonraki kahvaltıya kadar beni tok tutacak kadar yemek bekliyorum” dedi. Özel Danışman Downer, liderlerden beklentisi için de bunun onlara bağlı olduğunu belirtti.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.