1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YOLLARDA CAN GÜVENLİĞİ YOK
YOLLARDA CAN GÜVENLİĞİ YOK

YOLLARDA CAN GÜVENLİĞİ YOK

Ruhsatsız, muayenesiz ve sigortasız kamyonla kaya taşırken 48 yaşındaki Kamil Göktepe’nin ölümüne yol açan Babayev’in ağır vasıta ehliyetinin olmadığı ortaya çıktı

A+A-

Çiğdem AYDIN

Kuzey Kıbrıs’ta denetimlerin ve cezaların yetersiz olması nedeniyle suçlarda ciddi artışlar yaşanıyor. Önceki gün Geçitköy yakınlarında meydana gelen ve bir yuvanın sönmesine yol açan kazanın da ağır ihmal sonucunda meydana geldiği ortaya çıktı.

Ruhsatsız, muayenesiz ve sigortasız kamyonun direksiyonuna oturtulan Türkmenistan uyruklu Jeyhun Babayev’in ağır vasıta ehliyetinin olmadığı ve ülkede bulaşıkçı olarak bulunduğu açıklandı. Kamyonla kaya taşırken yolun sağına geçen ve karşı istikametten gelen van araca çarparak Güzelyurt’ta sakin marangoz Kamil Göktepe’nin ölümüne yol açan Babayev dün cezaevine gönderildi.

Babayev Girne’de mahkemeye çıkarıldı

Çamlıbel-Girne anayolunda önceki gün 48 yaşındaki Kamil Göktepe’nin kullanımındaki Van araca çarparak kazaya yol açan ve Göktepe’nin yaşamını yitirmesine neden olan araç sürücüsü Türkmenistan uyruklu 32 yaşındaki Jeyhun Babayev bir gün süren tutukluluğun ardından dün teminat talebi ile Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, kazanın zanlı Jeyhun Babayev’in yönetimindeki GK 431 plakalı kaya yüklü kamyon ile Girne istikametine doğru seyrettiği sırada, sağa meyilli virajda direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yolun sağına geçerek karşı istikametten gelmekte olan Kamil Göktepe yönetimindeki NT 461 plakalı Van araç ile çarpışması sonucu gerçekleştiğini söyledi.

Çalışma izninde bulaşıkçı yazıyor…

Kazada ağır yaralanan NT 461 plakalı Van araç sürücüsü Kamil Göktepe’nin, kaldırıldığı Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, saat 16.20’de yaşamını yitirdiğini belirten polis, zanlı Jeyhun Babayev ise gözaltına alındığını ifade etti.

Zanlının mahkemeye çıkarılarak hakkında bir gün süre ile tutukluluk emri alındığını belirten polis, kaza ile ilgili yapılan soruşturmada zanlının KKTC ağır vasıta sürüş ehliyeti olmadığını, çalışma izninin bulaşıkçı olarak alındığını ve daha önce bir otelde çalıştığını söyledi.

Cezaevine gönderildi

Polis, zanlının 1 Mart tarihinde Aşanlar LTD isimli işyerinde şoför çalışmaya başladığını, kazayı yapan kamyonun muayenesiz, seyrüsefersiz ve sigortasız olduğunu açıkladı.

Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, Türkmenistan uyruklu zanlının davaları görülünceye kadar teminata bağlanmasını talep etti. Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 2 ay süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.