1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. YORGANCIOĞLU: “AKSA’DAN ALINAN ELEKTRİĞİ ARTIRMAK, KIBTEK’İ BATIRIR”
YORGANCIOĞLU: “AKSA’DAN ALINAN ELEKTRİĞİ ARTIRMAK, KIBTEK’İ BATIRIR”

YORGANCIOĞLU: “AKSA’DAN ALINAN ELEKTRİĞİ ARTIRMAK, KIBTEK’İ BATIRIR”

ÖZEL SEKTÖRDEN ELEKTRİK ALIMI...

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, AKSA’dan alınan elektrik miktarını artıran alım garantisi vermenin Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nu (Kıb-Tek) zora sokup, batıracağını savundu.

Yorganıcoğlu bugün yaptığı açıklamada, Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetini eleştirerek, “Ercan Havalimanı’nı, Taşyapı İnşaat’a peşkeş çeken, bu nedenle de hizmetlerin pahalı olmasına neden olan UBP Hükümetini, şimdi de elektrik kurumunu batırmaya çalışmakla” suçladı.

Hükümetin, AKSA’dan alınan elektrik miktarını artıran alım garantisi verme kararı üretmeye çalıştığını iddia eden Yorgancıoğlu, “Bağımsız bir kuruluş olan Sayıştay’ın hazırladığı rapora göre Kıb-Tek’te mevcut elektrik üretim ünitelerinin devre dışı kalması, maliyetlerin artması ve Kıb-Tek’in zarar etmesi ve sonuçta batırılması sonucunu doğuracaktır. Bu alım garantisinin hangi amaca hizmet ettiği ortadadır” dedi.

Yorgancıoğlu, Sayıştay raporuna göre alım garantisi sonucu AKSA’ya verilecek paranın yarısı kadar bir parayla yeni üretim tesisleri kurmak ve üretim maliyetlerini düşürmenin mümkün olduğuna işaret ederek, AKSA’dan alınan enerji miktarını garantili olarak artırmanın, özel bir şirkete haksız kazanç sağlamak anlamına geldiğini savundu.

Özkan Yorgancıoğlu, şu görüşleri dile getirdi:

“Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın batırılmasının toplumda yarattığı travma ile özelde tekel yaratmanın yıkıcı sonuçlarını Ercan Havalimanı’nda halkımıza yaşatan UBP Hükümeti, şimdi de elektrik kurumunu aynı akıbete zorlamaktadır. Kendi kurumlarını batırmak için bu kadar çok çabalayan bir hükümet, dünyanın hiçbir ülkesinde olmamıştır. Kendi halkına açıkça bu kadar çok ihanet eden bir hükümet de olmamıştır. Bütün yapılanlar, koltuklarda biraz daha fazla kalmak için kendi halkının siyasal iradesini ayaklar altına almaktır. Kendi halkına ihanet etmektir. Kıbrıs Türk halkına ihanetinin hesabı UBP Hükümeti’nden sorulacaktır!”

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.