1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ZIPKINLA BALIK AVINDA TÜRKİYE ŞAMPİYONU KKTC’DEN.
ZIPKINLA BALIK AVINDA TÜRKİYE ŞAMPİYONU KKTC’DEN.

ZIPKINLA BALIK AVINDA TÜRKİYE ŞAMPİYONU KKTC’DEN.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Aysın Karaderi başkanlığındaki Avcılık Federasyonu heyetini ve sporcularını kabul etti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Aysın Karaderi başkanlığındaki Avcılık Federasyonu heyetini ve sporcularını kabul etti.

Federasyon Başkanı Aysın Karaderi,  kabulde yaptığı konuşmada, yapılan seçimin ardından 2 Nisan tarihi itibarıyla ekibiyle birlikte yönetime geldiğini söyleyerek, Avcılık Federasyonu’nun en büyük sivil toplum örgütü olarak büyük bir kitleyi temsil ettiğini söyledi.

Sürdürülebilir avcılığı elde edebilmek ve avcılık sporuyla uğraşanlara daha iyi imkanlar sağlamak istediklerini söyleyen Karaderi, çarpık yapılaşma, telle-tuzakla avlama, kaçak avın önlenmesi konusunda uğraşların sürdüğünü bildirdi.

ZIPKINLA BALIK AVINDA TÜRKİYE ŞAMPİYONU KKTC’DEN...

Özdemir Aksulu’nun su altı zıpkınla balık avlama yarışmalarında Türkiye şampiyonu olduğuna dikkati çeken Karaderi, Mersin ve buraya bağlı Büyükeceli halkından, Belediye Başkanı Mehmet Kale ve Gülnar Kaymakamı Tekin Dündar’dan büyük ilgi gördüklerini de ekledi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Eroğlu da su altı zıpkınla balık avındaki başarıyı kutlayarak, bunun çok çalışmakla elde edilebilen bir başarı olduğunu söyledi.

Federasyon seçimi öncesi uzun süren tartışmalar olduğunu bildiğini kaydeden Eroğlu, bundan sonra destek ve birlik beraberliği sağlamak için çalışılması gerektiğini, kendisine düşen görev olursa imkanları çerçevesinde yardıma hazır olduğunu belirtti.

KKTC’de avcılığa olan büyük ilgiyi daha da artırmanın Federasyonun görevleri arasında olduğunu da söyleyen Eroğlu, bir yandan da yıllar geçtikçe azalan av hayvanı sayısının artırılması konusunda da çalışma yapılması gerektiği, bunda hükümetlere düşen görevler de olduğunu söyledi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.