1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZULALAR BAHÇEDE ÇIKTI!
ZULALAR BAHÇEDE ÇIKTI!

ZULALAR BAHÇEDE ÇIKTI!

Narkotik, kayıp emarelerin peşinde!

A+A-

Narkotik ekibinin, art arda yaptığı baskınlarla üçü yabancı uyruklu dört kişinin tasarrufunda bulunan satışa hazır yaklaşık, 277 gram uyuşturucu maddeyle ilgili zanlıların tutukluluğu 4 gün daha uzatıldı

Emine UYSAL

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nün Hamitköy’de gerçekleştirdiği operasyonda, üçü yabancı uyruklu öğrenci, dört kişinin tasarrufunda, zulalanmış halde ele geçirilen satışa hazır 277 gram hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyle ilgili soruşturma devam ediyor.

Zanlıların tutukluluğu 4 gün daha uzatılırken, polis kayıp emarelerin peşine düştü.

Uyuşturucu satışı yaptığını mahkemede itiraf eden Robert Malawusi, önceki celsede, “Biz üniversite öğrencisiyiz ve adada yasal statümüz var. Doğruların ortaya çıkmasını istiyoruz. Sınavlarımız var. Finallerimize girmemiz gerekiyor. Uyuşturucuyu sattık, çünkü paraya ihtiyacımız var. Pasaportlarımızı alın. Bizi polis takibinde serbest bırakın” demişti.

“Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarrufu” suçlamasıyla gözaltına alınan zanlılar Robert Malawusi (E-25), Masimba Chinhengo (E-22), Glen Tendai Huni (E-22) ve Ali Çetin Amcaoğlu (E-34) dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar'ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına savcı Ayşen Kaymak Şadi, tanık olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'nde görev yapan polis çavuşu Erkan Karam’ı dinletti.

Zulalara bahçede ulaşıldı

Mahkemede yeminli şahadet veren Karam, 13 Nisan’da saat 17.30 sıralarında, Hamitköy’de narkotik ekibince gerçekleştirilen operasyon sonucu, Robert Malawusi’nin üzerinde ve kullanımında bulunan kiralık araçta yapılan aramada, yaklaşık 19 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alındığını anımsattı.

Karam, mesele ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada, zanlı Malawusi’nin 12 Nisan’da uyuşturucu maddenin 15 gramını zanlı Masimba Chinhengo’ya satması için bin 350 TL karşılığında verdiğinin tespit edildiğini anlattı.

Erkan Karam, evinde yakalanan Masimba Chinhengo’nun üzerinde yapılan aramada, yaklaşık 4.5 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan 700 TL nakit para bulunarak emare alındığını aktardı.

Karam, zanlı Robert Malawusi ile aynı evde kalan arkadaşı Glen Tendai Huni’nin huzurunda yapılan aramada

da Huni’nin yatak odasında, kül tablasında, 3 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, üzerinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan bir adet öğütücü ile bir adet hassas tartı cihazı, içerisinde tütün ile karışık hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan bir adet ucu yanık yarım sigara ve uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan 5 bin 710 TL, 850 Dolar ve 70 Euro nakit para bulunarak emare alındığını anlattı.

Erkan Karam, yine zanlı Huni’nin gösterimiyle evin bahçesinde gizlenmiş halde ayrı paketlerde 220 gram ve 30 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu kaydetti.

Karam, 30 gram maddeyi, zanlı Glen Tendai Huni’nin ekerek elde ettiğinin belirlendiğini belirtti.

Ali Çetin Amcaoğlu ifade vermedi

Polis çavuşu Erkan Karam, Robert Malawusi’nin söz konusu maddeyi 10 Nisan’da, 12 paket halinde 336 gram olarak zanlı Ali Çetin Amcaoğlu’ndan aldığının belirlendiğini anlattı.

Karam, zanlı Robert Malawusi’nin maddelerin satışını yapıp, parayı zanlı Ali Çetin Amcaoğlu’na vereceğinin tespit edildiğini ileri sürdü.

Zanlı Ali Çetin Amcaoğlu’nun evinde gözaltına alındığını ve ifade vermediğini belirten Karam, diğer üç zanlının da gönüllü ifade verdiğini kaydetti.

10 kişi sorgulandı

Erkan Karam, zanlıların üç günlük tutukluluk süresinde 10 kişinin sorgulandığını, üç kişiden ifade alındığını ve bağlantısı olduğuna inanılan bir kişini adının belirlendiğini anlattı.

Kayıp olduğuna inanılan emareler, soruşturulacak şahıslar olduğuna, parmak izi araştırmasının sürdüğüne ve telefon dökümlerinin beklendiğine vurgu yapan Karam, dört zanlının da dört gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Ali Çetin Amcaoğlu’nun avukatı Ali Hidayet, polisin tutukluluk talebine itiraz etmedi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, tahkikatın çok yönlü devam ettiğine vurgu yapıp, zanlıların dört gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.