1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2 GENÇ 3'ER AY HAPİS YATACAK
2 GENÇ 3'ER AY HAPİS YATACAK

2 GENÇ 3'ER AY HAPİS YATACAK

“Pişman olacakları yerde…”

A+A-

 

Yargıç affetmedi

Tatlısu’daki Balıkçılık Merkezinden 11 bin liraık eşya çalan 2 genç 3’er ay hapis yatacak
Gazimağusa’ya bağlı Tatlısu köyünde bulunan Amatör Balıkçılık Eğitim Merkezi’ne 12 Nisan 2014 tarihinde girerek yaklaşık 11 bin TL’lik malzeme çalan ve bu malzemeleri İskele’de satışa sunan gençler Berkan Başarır ile Fırat Çetinkaya Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanarak hapse gönderildi.

Davanın kararını okuyan Yargıç Mesut Mesutoğlu, sanıkların işlemiş olduğu suçun 7 yıla kadar hapislik cezası öngören ciddi ve vahim bir suç olduğunu söyledi. Hiç kimsenin başka birinin binasına izinsiz girerek sirkat suçu işlemeye hakkının olmadığını vurgulayan Mesutoğlu, bu tür suçların toplumda tedirginlik yarattığını dile getirdi.

“Pişman olacakları yerde…”

Sanıkların suçu işledikten sonra konu malzemelerin bir kısmını satarak gelir elde ettiklerini anlatan Mesutoğlu, sanıkların işlediği suçtan pişman olup nedamet göstereceklerine gelir elde ederek suçu işlemeye devam ettiklerini söyledi. Sanıkların yakalanmamış olsalar tüm malzemeleri satacaklarını belirten Mesutoğlu, tüm bu hususların sanıklar aleyhine ağırlaştırıcı faktörler olduğunu ifade etti.

Sicillerinin temiz olması cezayı hafifletti

Müştekinin sanıklardan şikayetçi olmamasını, sanıkların genç ve sabıkasız oluşlarını ve suçlarını kabul ederek adaletin erken tecellisinde katkıda bulunmalarını da sanıklar lehinde değerlendirdiklerini söyleyen Mesutoğlu, sanıklara kısa süreli bir hapislik cezası vermeyi uygun ve adil bulduklarını ifade etti. Mesutoğlu sanıkları 3’er ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Diyalog

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.