1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 2,7 MİLYON TL KKTC HÜKÜMETİNE AKTARILDI
2,7 MİLYON TL KKTC HÜKÜMETİNE AKTARILDI

2,7 MİLYON TL KKTC HÜKÜMETİNE AKTARILDI

2,7 MİLYON TL KKTC HÜKÜMETİNE AKTARILDI

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli, hükümetinin hayvan üreticilerine yönelik uygulamalarının, üreticilerin sonunu getireceğini savundu.

TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Gıda, Tarım ve Enerji  Bakanı Önder Sennaroğlu’nun üreticilere verdikleri sözleri tutmadıklarını iddia ederek,  ‘İki doğrudan gelir desteği ödemesini bir defada yapıyoruz’ diyerek bu parayı üreticilerin borcundan kesmenin üreticilere oynanan oyunun bir parçası olduğunu ileri sürdü.

Angolemli, üreticiler para beklerken, hükümetin uygulaması ile bir anda paralarından olduklarını savunarak, hükümeti hayvan üreticilerinin paralarını ödemeye çağırdı.

Üreticilerin Kooperatif Merkez Bankası’na borçlarının bir  yıl süreyle ertelenmesi yönünde karar alındığını ve bunun için 2,7 milyon TL kaynağın Türkiye tarafından KKTC hükümetine aktarıldığını ifade eden Angolemli,  verilen sözlerin niçin tutulmadığını ve kaynağın ne olduğunu sordu.
Angolemli, Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Sennaroğlu’nun üreticilerin açıklamalarını “Siyasi etki altında, genel kurul çalışmalarına yönelik” değerlendirdiğini savunup bunu traji-komik olarak niteledi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.