1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 BUÇUK SAAT KÜRSÜDE KALDI
3 BUÇUK SAAT KÜRSÜDE KALDI

3 BUÇUK SAAT KÜRSÜDE KALDI

3 buçuk saat kürsüde kaldı

A+A-

Milletvekili Doğuş Derya’nın, Bertan Zaroğlu’na karşı açtığı ve dün görüşülen hakaret davasının duruşmaları devam ediyor
 
DERYA, ZAROĞLU’NUN AVUKATININ SORULARINI YANITLADI… Üç buçuk saat tanık kürsüsünde kalan Doğuş Derya, Bertan Zaroğlu’nun avukatı Feridun Öztürk’ün sorularını yanıtladı.

Emine UYSAL

Hataylılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu’nun sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden, 16 Aralık 2014’te, CTP Milletvekili Doğuş Derya’ya yönelik hakaret içerikli olduğu iddia edilen yazılar yazmasıyla ilgili açılan davaya dün devam edildi. Derya, üç buçuk saat sorguda kaldı.

Doğuş Derya, Bertan Zaroğlu’nun avukatı Feridun Öztürk tarafından istintak edilmeye başlandı.

Doğuş Derya’nın açtığı “zem ve kadih” (hakaret ve sövme) davasının dünkü celsesi için, Derya’nın avukatları Jale Dizdarlı ve Ongun Talat hazır bulundu.

Avukat Feridun Öztürk, istintakın yaklaşık ilk bir buçuk saati içinde Derya’ya internet ve bilgisayarla ilgili sorular yöneltti.

Derya, sorulara emarelere bakarak cevap verdi. Avukat Öztürk, internette sahte hesabın ne anlama geldiğini sordu.

Kendisinin fotoğraf ve bazı bilgileri ile sahte bir Facebook hesabı açıldığını ancak tanıdıklarının şikâyeti üzerine çok kısa bir süre içinde bu sahte hesabın Facebook tarafından kapatıldığını anlattı.

Öztürk: Doğru kişiyi dava ettiğinizden emin misiniz?

Öztürk, Derya’ya “Hiç tanımadığınız birini dava ederken doğru kişiyi dava ettiğinizden nasıl eminsiniz?” diye sordu.

Bunun üzerine Doğuş Derya, “Bana hakaret eden birine, ‘Gelin tanışalım’ deyip de mi dava edeceğim? Doğru kişiyi dava ettiğimden eminim. Zaten Bertan Zaroğlu, hiçbir zaman hakaret etmediğini söylemedi" yanıtını verdi.

Avukat Öztürk, “1974 yılında adaya gelen Türk Silahlı Kuvvetleri askerleri Rum kadınlara tecavüz etti mi? 1974 yılında Rum kadınlara kim tecavüz etti?” sorusunu sordu.

Derya, “1974 yılında o kadar çok Rum kadın tecavüze uğradı ki, kilise kürtajı serbest bıraktı. Bu kadınlara erkekler tecavüz etti” dedi.

Derya, tecavüzün savaşlarda işlenen çok yaygın bir savaş suçu olduğunu dile getirdi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, davayı istintaka devam edilmek üzere bugüne erteledi.

Kıbrıs

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.