1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. 500 YIL YAŞAMAK MÜMKÜNMÜŞ
500 YIL YAŞAMAK MÜMKÜNMÜŞ

500 YIL YAŞAMAK MÜMKÜNMÜŞ

500 yıl yaşamak mümkünmüş

A+A-

ABD’nin California eyaletindeki Buck Yaşlılık Araştırmaları Enstitüsü’nden bilimciler, genleri ile oynadıkları Caenorhabditis elegans cinsi kurtçukların yaşam süresini 5 kat artırmayı başardıklarını açıkladı.

Araştırmacılar, benzer genetik müdahalelerle insan ömrünü 500 yıla çıkarmanın da mümkün olduğunu düşündüklerini söyledi. Araştırmacı ekibin başında bulunan Dr. Pankaj Kapahi, yaşlanma sürecinin sadece genlere değil, genlerin birbirleri ile etkileşimine de bağlı olduğunu bu sayede kanıtladıklarını belirtirken, “Kurtçukların genlerinde gerçekleştirdiğimiz iki bağımsız mutasyon pozitif bir reaksiyon zinciri oluşturdu ve yaşam süresini 5 katına çıkardı” dedi. Kapahi, bu başarının insanın ömrünü uzatmak adına yapılan araştırmalar için dönüm noktası olduğunu belirtti.

Artrite sürpriz umut

İSKOÇYA’daki Dundee Üniversitesi’nden bilim- insanları tamamen güvenli ve ucuz bir tansiyon ilacının artrit hastalarının ağrılarını büyük oranda azalttığını tespit ettiklerini açıkladı. Tansiyon hastalarının yanı sıra ağır akne problemi ya da hormonal bozukluk yaşayan hastalara da verilen ‘spironolakton’ etken maddeli ilaçları kullanan hastaların daha az ağrı çektiğini gözlemlediklerini belirten uzmanlar, net sonuçlar elde etmek için ilacı 70 yaşın üzerindeki 86 artrit hastası üzerinde 12 hafta boyunca test edeceklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.