1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. 67. DÜNYA SAĞLIK ASAMBLESİ TOPLANTISI DEVAM EDİYOR…
67. DÜNYA SAĞLIK ASAMBLESİ TOPLANTISI DEVAM EDİYOR…

67. DÜNYA SAĞLIK ASAMBLESİ TOPLANTISI DEVAM EDİYOR…

SAĞLIK BAKANI GÜLLE: “BURADA BULUNMAK BİZLER AÇISINDAN DA ÇOK ÖNEMLİ BİR KAZANIMDIR”

A+A-

Dünya Sağlık Asamblesi Toplantısına katılan Sağlık Bakanı Gülle, Dünya Sağlık Asamblesi’nin, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) en üst karar alma organı olduğuna işaret ederek, DSÖ’nün politikaları ve faaliyetlerine ilişkin tüm önemli kararların bu toplantıda alındığını kaydetti ve “Burada bulunmak bizler açısından da çok önemli bir kazanımdır” dedi.

Gülle, Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, toplantılarda özellikle gelişmiş ülkelerde hızla artan çocuklardaki obezitenin ciddiyetine dikkat çekildiğini kaydetti.

19 Mayıs’ta başlayan 67. Dünya Sağlık Asamblesi toplantısı, İsviçre’nin Cenevre kentinde devam ediyor.

Sağlık Bakanı Gülle, 24 Mayıs2a kadar sürecek Dünya Sağlık Asamblesi toplantısının, üst düzey devlet yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildiğini belirterek, “Dünya Sağlık Asamblesi, Dünya Sağlık Örgütü'nün en üst karar alma organıdır. DSÖ’nün politikaları ve faaliyetlerine ilişkin tüm önemli kararları bu toplantıda alınmaktadır. Burada bulunmak bizler açısından da çok önemli bir kazanımdır” dedi.

Birleşmiş Milletler Cenevre Sarayı'nda yer alan ve yaklaşık 3 bin delegenin katıldığı 67. Dünya Sağlık Asamblesi’nde, 2 günün geride kaldığını belirten Sağlık Bakanı Gülle, toplantılarda, özellikle gelişmiş ülkelerde hızla artan çocuk obezitesi sorununun ciddiyetine dikkat çekildiğini belirtti.

Çocuk obezitesi sorunun çözümüne yönelik politikaların üretilmesi amacıyla örgüt bünyesinde üst düzey bir komisyon kurulduğunu aktaran Bakan Gülle, 67. Dünya Sağlık Asamblesinde, dünyayı tehdit eden bulaşıcı ve bulaşıcı olmayan hastalıklarla mücadele konusunun da irdelendiğini kaydetti.

Gülle, Dünya Sağlık Asamblesi toplantısının “sağlık sistemleri ve politikaları”, “olası sağlık risklerine karşı hazırlık”, “denetim ve önlemler” başlıkları altında gerçekleşecek komite çalışmaları ile devam edeceğini kaydederek, komite raporlarının değerlendirilip, üretilecek karar tasarılarının onaylanmasıyla genel asamble oturumlarının sona ereceğini ifade etti.

Açıklamada, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin, Cenevre’de çeşitli ikili temaslarda da bulunduğu belirtildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.