1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ABURUP, BIÇAKLAMA SUÇUYLA DA TUTUKLANMIŞTI
ABURUP, BIÇAKLAMA SUÇUYLA DA TUTUKLANMIŞTI

ABURUP, BIÇAKLAMA SUÇUYLA DA TUTUKLANMIŞTI

Aburup, bıçaklama suçuyla da tutuklanmıştı

A+A-

Erülkü Süpermarket’e müşteri olarak girip, 9 şişe alkollü içeceği sırt çantalarına koyarak çalmaya çalışan 4 kişinin ardından, Amjed Omar Amin Aburup da teminatla serbest bırakıldı.
 
Emine UYSAL

Erülkü Süpermarket’e müşteri olarak girip, dokuz şişe alkollü içecek ve 700 gram kuruyemişi sırt çantalarına koyup çalmak üzereyken yakalanıp mahkemeye çıkarılan ve teminatla serbest kalan dört kişinin ardından, polis tarafından aranan Amjed Omar Amin Aburup da tutuklandı.

520 TL değerinde alkollü içki ve 700 gram kuruyemişi çaldıkları gerekçesiyle teminat duruşmasına çıkarılan Louai Abdallah (E-19), Osayd Abualwafa (E-21), Alaa Tamalawai (E-23) ve Zahir Khadrin (E-24) isimli dört üniversite öğrencisi, mahkeme emriyle 2’şer bin TL nakdi teminatla serbest bırakılmıştı.

“Hırsızlık” suçlamasıyla gözaltına alınan zanlı Amjed Omar Amin Aburup da dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 24 yaşındaki Aburup daha önce de 27 Ocak’ta Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde, Hüssein Abdou Hüssei Hussein’i, ciddi şekilde darp edip, bıçakla yaralamaktan tutuklanmış, teminatla serbest bırakılmıştı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Yardımcısı Atilla Enver Etkin, Demirhan Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Kemal Onbaşı’yı tanık olarak dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Onbaşı, 25 Nisan’da, saat 20.30’da, Demirhan’da işletmeciliğini Ali Erülkü’nün yaptığı Erülkü Süpermarket’te, işyeri içerisinde, müşteri olarak bulunan dört zanlı ile birlikte zanlı Amjed Omar Amin Aburup’un, içki reyonundan aldıkları toplam 520 TL değerinde 9 şişe içki ve 700 gram ağırlığında kuruyemişi ödeme yapmadan sırt çantalarına koyarak market dışına çıkarmak isterken yakalandıklarını belirtti.

Polis memuru Kemal Onbaşı, KKTC’de üniversite eğitimi alan zanlının mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlının yurtdışı çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmesi, 2 bin TL nakdi teminat yatırması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması karşılığında tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.