1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. ALTIN REKORA KOŞUYOR!
ALTIN REKORA KOŞUYOR!

ALTIN REKORA KOŞUYOR!

Şu anda...

A+A-

Altın fiyatları kendi rekorunu kırıyor. Kapalıçarşı'da dün kapanışta altının gramı 190,58 liradan çeyrek ise 327,85 liradan satıldı. Gittikçe yükselen altın piyasası yatırımcılarını da çok sevindirdi. İşte konuya dair uzmanların söyledikleri...

--3529965.jpeg

Altının gram fiyatı, tüm  zamanların en yüksek seviyesi olan 200,2 lirayı test etmesinin ardından 197,9 lira  seviyesinde dengelendi. 
 
Dün, dolar kurundan bulduğu destekle alış ağırlıklı bir seyir izleyen  altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,93 değer kazancıyla 193,8  liradan tamamladı.
Çeyrek altın ise şu sıralar 323 lira, Cumhuriyet altını da 1.319 liradan satılıyor.
 
Asya piyasalarında satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons  fiyatı şu dakikalarda önceki kapanışına göre yüzde 0,1 azalışla 1.289,5 dolardan  işlem görüyor.
 
PİYASALARDA SON DURUM
 
Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası  Başkanı Hasan Çavuşculu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 ayar altının gram  fiyatının 200 liraya ulaştığını, çeyrek altının ise 345 lirayı bulduğunu  belirterek, altın fiyatlarının son dönemde ciddi artış gösterdiğini söyledi.
 
Tasarrufta "güvenli liman" olma özelliğini koruyan altının gramının  Mayıs 2014'te 85 lira olduğunu anımsatan Çavuşculu, altın fiyatlarında son 5  yılda yüzde 135 artış gerçekleştiğini dile getirdi.
 
Çavuşculu, Ramazan Bayramı sonrasında düğün, sünnet ve nişan  törenlerinin artacağına ve altın piyasasında hareketlilik yaşanacağına dikkati  çekerek, bu konuda gerekli hazırlıkları yaptıklarını ifade etti.
 
Yeni sezona çok sayıda yeni modelle girdiklerini vurgulayan Çavuşculu,  tasarımların sürekli yenilendiğini, müşteri taleplerine ve özel günlere özel  tasarımlar hazırladıklarını anlattı.
 
Çavuşculu, yükselen altın fiyatlarının vatandaşın alım gücünü  zayıflattığını ve kuyumcuları memnun etmediğini belirterek, şunları kaydetti:
 
"Altın, her zaman yatırımcısının yüzünü güldürmüştür. Şu anda altın  fiyatları zirvede. Tasarruf etmek isteyen vatandaşlarımıza işçiliği fazla olmayan  bilezik ya da çeyrek altın almalarını tavsiye ediyoruz. Hediye amaçlı altın almak  isteyenler için de her keseye uygun ürünlerle sezona hazırız. Vatandaşlarımız,  hediyede tercihlerini toplumsal dayanışmanın bir parçası olan altından yana  kullansınlar."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.