1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. ALTINA ÇİFTE DOPİNG!
ALTINA ÇİFTE DOPİNG!

ALTINA ÇİFTE DOPİNG!

2.5 yıldır böylesi görülmedi...

A+A-

Altının ons fiyatı uluslararası piyasalarda yüzde 1.15 artarken, doların TL karşısında güçlenmesinin de desteğiyle çeyrek altının satış fiyatı 1 günde 4 lira arttı.

UZMANPARA

Altının ons fiyatı uluslararası piyasalarda yüzde 1.15 artışla 1.208 dolara kadar yükselirken, doların gelişen para birimlerine paralel TL karşısında güçlenmesinin de desteğiyle çeyrek altın adeta uçtu.

ÇEYREK ALTIN 1 GÜNDE 4 LİRA ARTTI 

Gram altının Kapalıçarşı'da satış fiyatı yüzde 1.90 yükselişle 102 liraya dayanırken, dün 163 liradan satılan çeyrek altının fiyatı ise yüzde 2.59 yükselişle 167 liraya satılmaya başladı. 

BIST Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda ise dün 99.800 liradan satılan altının kilogramı 101.850 liraya yükseldi.

'HAFTA SONU RİSKİ FİYATLANIYOR'
 
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altında çok spekülatif bir ortam olduğunu belirterek, "ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırım süreci spekülatif hareketleri destekliyor. Bugün öğleden sonra olan yükseliş esasında hafta sonu riskinin fiyatlamasından kaynaklanıyor" dedi.

'DALGALANMA SÜRECEK, HAFTA BAŞINDA...'

Altının trend içinde dalgalanmaya devam edeceğini kaydeden Yıldırımtürk, şöyle devam etti:

"Haftasonu dünya genelinde bir jeopolitik gerginlik olmadığı sürece altın gelecek hafta başında tekrar 1200 doların altına çekilebilir. Ne zaman ABD faiz artırımına başlarsa o zaman 1.150- 1.050 seviyelerine kadar çekilme görülebilir. Ama faiz artırımı öncesinde altın fiyatları 1.180-1225 dolar aralığında hareketini sürdürebilir."

Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.