1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. ALTINDA REKOR ÜZERİNE REKOR!
ALTINDA REKOR ÜZERİNE REKOR!

ALTINDA REKOR ÜZERİNE REKOR!

Altın 'saldırı' sonrası zirve yaptı!

A+A-

Altının ons fiyatı 5 ayın zirvesini görürken, çeyrek altın 248 liradan işlem gördü.

Altın fiyatları bugün ABD'nin Suriye'de rejime ait bir hava üssüne füze saldırısı gerçekleştirmesi üzerine Rusya ve İran ile gerilimin artabileceği ihtimaliyle yüzde 1'in üzerinde değer kazandı ve beş ayın zirvesini gördü.

Spot altının ons fiyatı erken saatlerde yüzde 1.4 yükselerek 1,269.28 dolara kadar çıktı ve 10 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Altın, kazançlarını daha sonra hafif geri vererek yüzde 1 artışla sınırladı ve 1,264.30 dolardan işlem gördü.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Altının gram fiyatı yüzde 1,54 yükselişle 151 liranın üzerini görürken; çeyrek altın yüzde 2,62 yükselişle 248 liradan, cumhuriyet altını ise 1005 liradan alıcı buluyor.

ALTIN SALDIRI SONRASINDA SERT ALICILI

İnfo Yatırım’ın piyasa analizi şöyle: "Dün altın fiyatları 1250 ve 1260 seviyeleri arasında dalgalanırken bu sabah ABD ordusunun Suriye rejimine yönelik hava saldırısıyla beraber 1270 seviyesine yükseliş sağladı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye rejimine Şayrat Hava Üssü'ne 59 Tomahawk füzesi fırlattıklarını açıkladı. ABD, Suriye ve Rusya'nın olası karşı karşıya gelme ihtimali ve ABD Başkanı Trump'ın sert söylemleri altın fiyatlarında yukarı yönlü harekete neden olurken belirsizlik baskısını da artırmış oldu. Özellikle gün boyu gelebilecek açıklamalar piyasadaki hareketliliği artırabilecekken güvenli limanlarda da sert hareketlenme görülebilir. Diğer taraftan bugün Amerika'da ise tarım dışı istihdam değişimi, işsizlik oranıı FOMC üyesi Dudley konuşması takip edilebilir. Özellikle açıklanacak tarım dışı istihdam değişimi yakından takip edilmesi gerekirken volatilitenin de gün boyu devam etmesi beklenebilir. Teknik olarak 1263 seviyesinde fiyatlanan altında alımların devam etmesi durumunda 1264 üzerinde 1271 ve 1277 seviyeleri olası gevşemelerde ise 1264 altında 1260 seviyesi takip edilebilir."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.