1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. ASPİRİN KANSERİ ÖNLÜYOR!
ASPİRİN KANSERİ ÖNLÜYOR!

ASPİRİN KANSERİ ÖNLÜYOR!

Aspirin kanseri önlüyor mu?

A+A-

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, her gün aspirin kullanımı bağırsak ve mide kanserine yakalanma riskini azaltıyor. Ancak uzmanlar aspirinin olası yan etkilerine de dikkat çekiyor.

İngiltere'de Queen Mary Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma "aspirin"le ilgili ilginç bir sonuç ortaya koydu.
Aspirinin fayda ve zararları konusundaki 200 çalışmayı inceleyen İngiliz bilim insanları, düzenli aspirin kullanımının bağırsak ve mide kanserine yakalanma riskini azalttığını iddia etti.
Araştırmaya göre, İngiltere’de 50-64 yaş arasındaki insanlar 10 yıl boyunca her gün düzenli aspirin alsaydı, geçtiğimiz son 20 yılda 130 bin ölüm engellenebilirdi.
Queen Mary Üniversitesi Kanser Önleme Merkezi Başkanı Prof. Jack Cuzick, kendisinin de son 4 yıldır her gün aspirin aldığını ve aspirin almanın kanseri önlemede kolay bir yol olduğunu savundu.
Cuzick'a göre, kanseri önlemenin en kolay diğer yolları ise, sigarayı bırakma ve obeziteden kurtulmak.
Aspirinin göğüs, prostat ve akciğer kanserlerinde de ölüm riskini azalttığını ileri süren araştırma, fayda görmek için en az 5 yıl düzenli kullanılmasının da şart olduğunu belirtiyor.
Aspirinin kanseri nasıl önlediği ise tam olarak bilinmiyor. İltihabı azalttığı ya da hastalığın yayılmasına neden olan kan hücrelerini etkilediği tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.