1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. "ATEŞE NEDEN OLAN HASTALIKTAN KORKUN"
"ATEŞE NEDEN OLAN HASTALIKTAN KORKUN"

"ATEŞE NEDEN OLAN HASTALIKTAN KORKUN"

Türkiye Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Taştekin, yüksek ateşin çoğu kez basit bir üst solunum yolu enfeksiyonunun bulgusu iken bazen menenjit gibi ağır bir hastalığın da belirt

A+A-

TÜRKİYE MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. TAŞTEKİN: "TEDAVİ EDİLMESİ GEREKEN, ATEŞTEN ÇOK ATEŞE NEDEN OLAN HASTALIKTIR"

"YÜKSEK ATEŞ, ÇOĞU KEZ BASİT BİR ÜST SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONUNUN BULGUSU İKEN BAZEN MENENJİT GİBİ AĞIR BİR HASTALIĞIN DA BELİRTİSİ OLABİLİR"

Türkiye Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Taştekin, yüksek ateşin çoğu kez basit bir üst solunum yolu enfeksiyonunun bulgusu iken bazen menenjit gibi ağır bir hastalığın da belirtisi olabildiğini bildirdi.

Taştekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüksek ateşin çoğu zaman virüs veya bakterilerin neden olduğu gribal enfeksiyon, boğaz ve idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıklara bağlı olduğunu belirtti.

Yüksek ateşe karşı ebeveynlerin dikkati olması gerektiğine vurgu yapan Taştekin, "3 aydan küçük bebekler, 39-40 derecenin üzerinde ateşi olanlar, ateşli havale geçirenler, kötü görünen, solunum zorluğu olan ve ateşle beraber deri döküntüsü olan çocuklar, vakit kaybedilmeden doktora götürülmelidir" diye konuştu.

"ATEŞE NEDEN OLAN HASTALIKTAN KORKUN"

Ailelerde korku ve paniğe neden olan ateşin çoğu zaman basit bir solunum yolu enfeksiyonundan kaynaklandığını ifade eden Taştekin, şunları kaydetti:

"Yüksek ateş, önemli bir bulgudur ve bu durumda ilk yapılması gereken şey ateşin nedenini bulmaktır. Çoğu ebeveyn ateşin zararlı olduğuna inanır. Halbuki ateş hastalığı kötüleştirmez. Yüksek ateşten değil, ateşe neden olan hastalıktan korkmak gerekir. Tedavi edilmesi gereken, ateşten çok ateşe neden olan hastalıktır. Ateş, çoğu kez basit bir üst solunum yolu enfeksiyonunun bulgusu iken bazen menenjit gibi ağır bir hastalığın da belirtisi olabilir."

"İLAÇ KULLANIMINA DİKKAT"

Prof. Dr. Taştekin, ilaç kullanımına da dikkati çekerek, aspirinin, çocuklarda kesinlikle ateş düşürücü amaçlı kullanılmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Ateşi düşürmek için ıslak bez uygulaması veya soğuk banyonun ateş düşürmeye ek bir katkısının olmadığını belirten Taştekin, bu yönteme güneş çarpması durumunda başvurulduğunu kaydetti.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.