1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAYDAR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
BAYDAR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

BAYDAR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Baydar son yolculuğuna uğurlandı

A+A-

Girne Akçiçek Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Alper Baydar, toprağa verildi
 
Kıbrıs Türk Tabipler Birliği eski başkanlarından, sendikacı, mücadele insanı Dr. Alper Baydar (59), bir süredir mücadele ettiği hastalığa yenik düşerek, tüm sevenlerini üzdü.

Sevilen hekim Alper Baydar, dün Çatalköy’de toprağa verildi.

Çok sayıda siyasinin ve sevenlerinin katıldığı cenaze töreninde, Baydar son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı.

1-834.jpg

Sağlık Bakanlığı: Hizmetleri unutulmayacak

Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz gün hayata gözlerini yuman Dr. Alper Baydar için başsağlığı mesajı yayımladı; hizmetlerinin unutulmayacağını vurguladı.

Bakanlık Basın Bürosu aracılığıyla yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Sağlık servislerimizde uzun yıllardan beri Kulak Burun Boğaz Uzmanı ve bir dönem de Sağlık Bakanlığı Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürlüğü'nde Başhekim olarak hizmet veren Dr. Alper Baydar vefat etmiştir.

2008-2010 yılları arasında Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanlığı yapan, son olarak Girne Dr. Akçiçek Hastanesi'nde Başhekim Yardımcılığı görevinde bulunan Dr. Alper Baydar'ın zamansız vefatı, sağlık camiamızı derinden sarsmıştır.

Sağlık Bakanlığı olarak Dr. Alper Baydar'a tanrıdan rahmet, yaslı ailesi, sevenleri ve sağlık camiamıza başsağlığı dilerken, Baydar’ın yaklaşık 30 yıldan bu yana Kıbrıs Türk halkına sağlık alanında verdiği hizmetlerin unutulmayacağının altını çizeriz.”

Baydar kimdir?

Evdim köyünde 9 Ocak 1957'de dünyaya gelen Dr. Alper Baydar, 1983 yılında Antalya Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Haseki Hastanesi'nde Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanlığını aldı.

Gazimağusa Hastanesi Acil Servisi'nde, 1993 yılında devlet görevine başlayan Dr. Baydar, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisi Şefliği görevinde bulundu.

Cengiz Topel Hastanesi'nde KBB hekimliği yaptı. Dr. Burhan Nalbantoğlu'nda da KBB hekimi olarak hizmet verdi.

Bir süre Sağlık Bakanlığı Yataklı Tedavi Kurumları Baş Hekimliği'ni yürüten Dr. Baydar, son olarak Girne Akçiçek Hastanesi'nde Başhekim Yardımcısı'ydı.

2008 - 2010 döneminde Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanlığı görevini de üstlenen Dr. Baydar, çok uzun yıllar Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası'nda (Tıp İş) yönetim kurulu üyeliği de yaptı. Dr. Baydar, iki çocuk babasıydı.

Bir süreden beri rahatsız olan Dr. Baydar, tedavi gördüğü Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde önceki gün yaşamını yitirdi.

Kıbrıs

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.