1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BİZİ TANIMAYAN ÜLKELERİN ÜNİVERSİTELERİMİZİ TANIMASI...”
“BİZİ TANIMAYAN ÜLKELERİN ÜNİVERSİTELERİMİZİ TANIMASI...”

“BİZİ TANIMAYAN ÜLKELERİN ÜNİVERSİTELERİMİZİ TANIMASI...”

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre

A+A-

 

BAKAN DÜRÜST:  “KKTC OLARAK ABHAZYA İLE ÜNİVERSİTELER KONUSUNDA İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ “

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Abhazya Eğitim Bakanı Adgur Kakoba ve beraberindeki heyetle yaptığı görüşmede “KKTC olarak Abhazya ile üniversiteler konusunda işbirliğine hazırız” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, ziyarette Uluslararası APSNI Vakfı Başkanı 4. Dönem Milletvekili Soner Gogua, Abhazya TC Büyükelçisi İnor Gitsbo de yer alırken, heyete CTP-BG milletvekili Mehmet Çağlar eşlik etti.

“SINIRLARI ÜNİVERSİTELERLE AŞIYORUZ”

Abhazya Eğitim Bakanı Adgur Kakoba, Abhazya’nın da tanınmamış bir ülke olduğunu ve bu sınırları üniversitelerle aştıklarını kaydetti.

Bakan Adgur Kakoba, KKTC ile Abhazya’nın üniversite belgelerinin karşılıklı tanınmasıyla ilgili bir anlaşma talepleri olduğunu söyledi.

Uluslararası APSNI Vakfı Başkanı 4. Dönem Milletvekili Soner Gogua, ise KKTC ve Abhazya ilişkilerinin devam ettiğini kaydetti.

GOGUA: “ORTAK SORUNLARIMIZ VAR”

Gogua, dünyaya bağımsızlığını tanıtmaya çalışan iki ülke olarak Abhazya ve KKTC’nin ortak sorunları olduğunu, politik ve kültürel anlamda birliktelik olması isteklerini dile getirdi.

DÜRÜST: “SİYASETEN BİZİ TANIMAYAN ÜLKELERİN ÜNİVERSİTELERİMİZİ TANIMASI GURUR VERİCİ”

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ise konuşmasında KKTC olarak birçok ülkenin imreneceği şekilde yükseköğrenimde yol kat edildiğini söyledi.

Dürüst, “Siyaseten bizi tanımayan ülkelerin üniversitelerimizi tanıması gurur verici” dedi.

Kaderi aynı olan, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi veren iki ülke olarak işbirliği yapma hedefine katıldığını vurgulayan Bakan Dürüst,  CTP-BG  Milletvekili Mehmet Çağlar vasıtasıyla yapılan bu buluşmanın ardından, üniversiteler ile karşılıklı işbirliği hususunda destek vermeye hazır olduğunu kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.