1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. "ÇOCUĞUN KAFASI TERLEMESİN"
"ÇOCUĞUN KAFASI TERLEMESİN"

"ÇOCUĞUN KAFASI TERLEMESİN"

Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Alerji Uzmanı Yonca Tabak, aşırı soğuk havalarda çocukların kafalarının sıcak tutulmasının onları sinüzitten koruyacağını ifade etti.

A+A-

ÇOCUK SAĞLIĞI HASTALIKLARI VE ALERJİ UZMANI PROF. DR. TABAK: "AŞIRI SOĞUK HAVALARDA ÇOCUKLARIN KAFALARININ SICAK TUTULMASI ONLARI SİNÜZİTTEN KORUYACAKTIR. ANCAK BUNU YAPARKEN ÇOCUĞUN TERLEMEMESİNE DE DİKKAT EDİLMELİ”

“KAFA TERLERSE SOĞUK DAHA ÇOK HİSSEDİLİR, BUNUN SONUCUNDA DA ÇOCUK SİNÜZİT OLABİLİR"

Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Alerji Uzmanı Yonca Tabak, aşırı soğuk havalarda çocukların kafalarının sıcak tutulmasının onları sinüzitten koruyacağını ifade ederek, "Ancak bunu yaparken çocuğun terlememesine de dikkat edilmeli. Kafa terlerse soğuk daha çok hissedilir, bunun sonucunda da çocuk sinüzit olabilir" dedi.

Tabak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk havalarda sinüslerin bulunduğu bölgelere kan gitmeyebileceğini, bu durumda da enfeksiyonların kolay bir şekilde gelişebileceğini söyledi.

Çocukların sinüzit olmayacağı yönünde yanlış bir algının bulunduğunu dile getiren Tabak, aksine sinüzitin özellikle alerjik çocuklarda sık görülen enfeksiyon hastalıklarından biri olduğunu belirtti.

"ÇOCUĞUN KAFASI TERLEMESİN"

Özellikle kış mevsiminde çocukların soğuk almamasına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Tabak, "Aşırı soğuk havalarda çocukların kafalarının sıcak tutulması onları sinüzitten koruyacaktır. Ancak bunu yaparken çocuğun terlememesine de dikkat edilmeli. Kafa terlerse soğuk daha çok hissedilir. Bunun sonucunda da çocuk sinüzit olabilir" uyarısında bulundu.

Tabak, sinüzit durumunda çocuklarda soğuk algınlığı sonrası gelişen burun tıkanıklığı, burun ve geniz 
akıntısı, balgamlı öksürük halinin uzun süre geçmediğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Sinüzit genellikle antibiyotiksiz geçmez. Bu nedenle olmadan önlemek en doğru yaklaşım olacaktır. Her çocuk yılda bir iki kere bu tip bir enfeksiyon geçirebilir. Ancak yılda 3 ve daha fazla bu durum yaşanıyorsa, altta yatan bir anormal durum aranmalıdır. Alerjik nezlesi olan ve kronik burun tıkanıklığı yaşayan hastalarda sinüzit olma ihtimali daha yüksektir. Bu nedenle alerjik nezlenin tedavi edilmesi ve burnun açık tutulması, sinüzit olasılığını azaltmak için hayati önemdedir."

Sinüzitten korunmak için bağışıklığı güçlü tutacak bol taze meyve ve meyve suyu tüketmenin önemine değinen Tabak, "Bunun yanı sıra bol balık yemek, hazır paketli fast food gıdalardan uzak durmak sinüzite yakalanmadan, kışı daha rahat geçirmeyi sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

TAK

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.