1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANLIĞI ÇALIŞANININ FOTOĞRAF MAKİNESİNİ ÇALDILAR
CUMHURBAŞKANLIĞI ÇALIŞANININ FOTOĞRAF MAKİNESİNİ ÇALDILAR

CUMHURBAŞKANLIĞI ÇALIŞANININ FOTOĞRAF MAKİNESİNİ ÇALDILAR

Cumhurbaşkanlığı çalışanının fotoğraf makinesini çaldılar

A+A-

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu çalışanlarından Artun Korudağ’ın, Cumhurbaşkanlığı’nın yanına park ettiği aracından fotoğraf makinesini ve kamerasını çaldılar

Emine UYSAL

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu çalışanlarından Artun Korudağ’ın park halindeki aracından fotoğraf makinesi ve kamerasını çalan iki kişi yakalandı. Halil Kahya ve Mert Köymen isimli zanlılar dün mahkemeye çıkarıldı ve haklarında iki günlük tutukluluk emri alındı.

Halil Kahya ve Mert Köymen, 21 Ekim’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yanındaki Tazminat Sokak üzerinde park halinde bulunan Artun Korudağ’a ait araç içerisinden bir adet video kamera ve aparatları ile bir adet fotoğraf makinesini çaldıkları suçlamasıyla önceki gün yakalandı.

Polisin yaptığı ileri soruşturmada; adı edilenlerin aynı tarihte sahibi henüz tespit edilemeyen bir adet cep telefonunu da yerde bularak çaldıkları ve söz konusu malzemeleri Lefkoşa’da iki ayrı iş yerine sattıkları tespit edildi.

Çalıntı malları satın alan iş yeri sahipleri H. A. (E-36) ve M. K. (E-30) de tutuklandı.

“Sirkat” suçlamasıyla gözaltına alınan zanlılar Halil Kahya ve Mert Köymen, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Behrat Mavioğlu, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görev yapan Polis Memuru Kemal Erdelhun’u dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Erdelhun, zanlılar Halil Kahya ve Mert Köymen’in 21 Ekim 2016 tarihinde 15.00 – 16.30 saatleri arasında Lefkoşa’da Tanzimat Sokak üzerinde park halinde bulunan Artun Korudağ’a ait araç içerisinden bir adet video kamera ve aparatları ile bir adet fotoğraf makinesi çaldıklarını söyledi. Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine yapılan ileri soruşturmada zanlıların aynı tarihte sahibi henüz tespit edilemeyen bir adet cep telefonunu da yerde bularak çaldıklarını anlattı.

Kemal Erdelhun, zanlıların konu malzemeleri Lefkoşa’da iki ayrı iş yerine sattıklarının tespit edildiğini belirtti.

Erdelhun, zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ve salimen yürütülebilmesi için zanlıların poliste iki gün tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların iki gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.