1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DOLAR YENİ GÜNE BÖYLE BAŞLADI...
DOLAR YENİ GÜNE BÖYLE BAŞLADI...

DOLAR YENİ GÜNE BÖYLE BAŞLADI...

Dolarda 'ittifak' sonrası son durum

A+A-

Dolarda dün yaşanan hızlı yükseliş ne durumda? Türkiye-ABD ilişkilerinde ABD'li rahip Andrew Brunson'ın ülkesine dönmesi sonrası yaşanan iyimserlikle dolar/TL 5.52 seviyelerine kadar gerilemişti. Dün MHP ile AKP arasında yaşanan ittifak tartışmaları dolarda hareketlenmeye neden oldu. Dolar/TL bu sabah 5.76 seviyelerinde güne başladı. 

Geçen hafta boyunca gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrışan TL küresel risk iştahındaki azalışın yanı sıra ve petrol fiyatlarındaki yükselişin de etkisiyle Cuma günü negatif ayrışmayla değer kaybetmişti.

İTTİFAK AÇIKLAMASI YÜKSELTTİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, yaptığı ittifak açıklamasında, “Hiçbir ittifak bir tarafın yok sayılmasıyla ayakta kalamaz. Bundan böyle kendi göbek bağımızı kendimiz kesmeye hazırız. Hiçbir ittifak diğer tarafın parmak sallamasıyla yaşamaz. Kronikleşmiş süreci uzatmanın alemi yok. Bundan böyle ittifak arayışımız yoktur” dedi. Dolar/TL bu açıklamanın ardından yükselerek 5.86 seviyesinin üzerine çıktı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.