1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ELÇİLİK ÖNÜNDE ÇELENK GERGİNLİĞİ
ELÇİLİK ÖNÜNDE ÇELENK GERGİNLİĞİ

ELÇİLİK ÖNÜNDE ÇELENK GERGİNLİĞİ

Elçilik önünde çelenk gerginliği

A+A-

Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde basın açıklaması yapmalarına izin verilmemesini protesto eden öğretmenler, TC Büyükelçiliği önünde eylem gitti. Büyükelçiliğin giriş kapısına siyah çelenk bırakmak isteyen öğretmenlere polisin engel olması üzerine gerginlik yaşandı

Öğretmenler, TC Lefkoşa Büyükelçiliği önünde gitti.
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretim Sendikası (KTOEÖS) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde basın açıklaması yapmalarına izin vermediği gerekçesiyle, TC Lefkoşa Büyükelçiliği önünde “sembolik” eylem yaptı.

Eylem için polis güvenlik önlemi alarak, Cumhuriyet Meclisi önünden TC Lefkoşa Büyükelçiliği ana giriş kapısına kadar yolu trafiğe kapattı ve eylemcilerin, bu bölgeye geçişine izin vermedi.
Öğretmenler, büyükelçilik giriş kapısı gerisinde “Kültürümüze, İnancımıza, Kimliğimize Dokunmayınız” yazılı pankart tuttu, KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel basın açıklaması yaptı, ardından KTÖS Başkanı Semen Saygun da ortak basın bildirisi okudu.

Yapılan açıklamaların ardından TC Lefkoşa Büyükelçiliği ana giriş kapısına siyah çelenk bırakmak isteyen sendika yetkililerine polis izin vermedi.

Polisin geçişi engellemesi üzerine, kısa süreli gerginlik yaşandı ve sendika yetkilileri ile öğretmenler bir süre polisin önüne oturarak, bu durumu protesto etti.

Daha sonra yetkili bir polis memuruna çelengi teslim eden sendika yetkilileri, çelengin TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’a iletilmesini istedi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, eylem yapmanın en doğal hakları olduğunu söyleyerek, TC Büyükelçiliği’nin ana giriş kapısından 20 metre geride bırakıldıklarını belirterek, bu durumu eleştirdi.
Yüksek İdare Mahkemesi’nin “yolların keyfi kapatılamayacağı” yönündeki kararının hiçe sayıldığını ileri süren Elcil, olayı yargıya taşıyacaklarını kaydetti.

Polise yol kapatma emrinin kimden alındığını sormalarına rağmen bir cevap alamadıklarını söyleyen Şener Elcil, polis teşkilatını da eleştirdi. Elcil, öğretmenlerin her türlü gericiliğe karşı duracağını, öğretmenlerin toplumun aydınlık yüzü olduğunu, “yobazlara” karşı mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Eylem sırasında konuşan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel de, eylem yapma ve çelenk bırakmanın yasal hakları olduğunu vurgulayarak, bunun engellenmesi gibi bir hak olmadığını kaydetti.

Polisin emir aldığı kişiyi açıklama zorunluluğu olduğunu ifade eden Gökçebel, kendilerine yapılan “baskının”, topluma yapılan “baskı” olduğunu, mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

HALKIN SESİ

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.