1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. HASTANEYE DÜŞMEYİN
HASTANEYE DÜŞMEYİN

HASTANEYE DÜŞMEYİN

Ahmet Kaptan; “sözün biti yerdeyiz”

A+A-

Hastanede yaşanan sorun ve eksikliklere dikkat çekme amacıyla, 09:00-12:00 saatleri arasında gerçekleştirilen eylemde; acil servis, diyaliz ve yatılı hastalar dışında hizmet verilmedi.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES) Başkanı Ali Özgöçmen ve Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan’ın birer konuşma yaptığı eylemde, ortak açıklamayı Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Sıla Usar İncirli okudu.

ÖZGÖÇMEN

KTHES Başkanı Ali Özgöçmen yaptığı konuşmada, ortak eylemi; hekim, hemşire, sağlık çalışanı ve halkın hak ettiği kaliteli hizmeti alabilmeleri için gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Bu sürecin, halkın hak ettiği sağlık hizmeti kalitesine ulaşması, çalışanların özlük haklarının birleştirilmesine kadar devam edeceğini ifade eden Özgöçmen, hastaneye yeterli sayıda hekim, hemşire, ebe ve diğer çalışanların istihdam edilmesi yanında alt yapının iyileştirilmesi ve yasaların güncellenmesi gerektiğini vurguladı.

KAPTAN

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ise “sözün biti yerdeyiz” diyerek, ülkede kaliteli sağlık ve eğitimin bulunmadığını; çalışanlar ile halkın endişeli olduğunu savundu.

“Tek endişesi olmayan; kendilerine lüks yaşam sağlayan, Mercedes alan, kendilerine her türlü gezileri organize eden Hükümet yetkilileri” diyen Kaptan, hastanelerde yeter sayıda; doktor, hemşire, sağlık çalışanı, laboratuar ve diğer alanlarda çalışan bulunmadığı için insanların acı çekmekte olduğunu iddia etti.

USAR

Tıp-İş Başkanı Sıla Usar da okuduğu ortak basın açıklamasında, Girne Akçiçek Hastanesi’nin 70 bin nüfusa 2. basamak sağlık hizmeti veren bir hastane olduğunu ifade ederek, her geçen gün bina, nüfus, trafikte araç sayısının arttığına dikkat çekti.

“Peki bu şehirde yaşayan belki yüz binden fazla yurttaşa reva görülen sağlık hizmeti ne durumda? Binlerce öğrenci, turist, sağlık hizmeti alabiliyor mu?” sorusunu yönelten Usar, Girne Akçiçek Hastanesi’nin böyle bir nüfusa eksik hekim, hemşire ve personel kadroları ve yetersiz fiziki koşullarda hizmet vermeye çalıştığını kaydetti.

Tıp-İş Başkanı Sıla Usar, Girne Akçiçek Hastanesi’nin “gerçek bir hastane” olabilmesi için gerekli gördüklerini şöyle sıraladı:

“ 2 Dahiliye, 1 Kardiyoloji, 1 Radyoloji, 1 Üroloji, 1 Anastezi uzmanı, KBB ve acil servis nöbetçi doktorlarına ivedilikle ihtiyaç vardır.

Güvenli ve kaliteli acil ve Hızır servis hizmetleri için bu iki hizmetin ayrılması gerekmektedir. Bunun için en az 7 hemşireye ihtiyaç var. Servis vardiyaları için 6 hemşire, gece santralde telefonları yanıtlayacak, elektrik ve tesisat arızalarını giderecek, eczanede, kitabet, röntgen kadrolarında çalışacak personele ihtiyaç var.

Sağlık hizmetlerinin güvenli ve kaliteli olabilmesi için ise teşkilat yasasının 2017 yılı içinde güncellenip yasallaşması, hekim, hemşire ve personel kadro sayılarının ivedilikle arttırılması, yeni branş kadrolarının oluşturulması, ilk atama sınavlarının yapılması, sağlıkta taşeronlaşmaya son verilmesi ve sağlık alanındaki yasal çalışmaların sonuçlandırılmasına ihtiyaç vardır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.