1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Havuza giren bebek yandı! İnanılır gibi değil
Havuza giren bebek yandı! İnanılır gibi değil

Havuza giren bebek yandı! İnanılır gibi değil

9 aylık bebeğini serinletmek için havuza sokan anne hayatının şokunu yaşadı. Zavallı bebeğin...

A+A-

Havuza giren bebeğin vücudu yandı
ABD'nin Arizona eyaletinde 9 aylık bebeğini serinletmek için havuza sokan anne bebeğinin cildinde ikinci derece yanıkların ortaya çıkmasına neden oldu. Genç anne şimdi bütün anneleri bu konuda çok dikkatli olmaları için uyarıyor.

Dominique Woodger isimli kadın 9 aylık erkek bebeğini 40 dereceye varan havada evindeki havuzuna sokup biraz serinletmek istedi. Havuzu kendi bahçe hortumlarıyla doldurduktan sonra genç anne çocuğu havuza soktu.A ncak zavallı bebek hemen ağlamaya başladı. Islanmaktan hoşanmadığı için tepki gösterdiğini sanan genç kadın bebeğini sudan çıkarmadı.

Dominique Woodger  "Kızdığından ağladığını sandım. Çünkü suratını yıkayınca bile çok kızardı. Sudan hoşanmazdı" dedi. Ancak anne bebeğinde farklı bir şey olduğunu kısa sürede gördü.  Bebeğinin derisi kıpkırmızı olmuştu ve özellikle bebeğinin sırt kısmında bir takım soyulmalar meydana gelmişti.

Ne yazık ki serinletmek istediği bebeğini kendi elleriyle yakmıştı. Çünkü havuzu doldurmak için kullandığı hortumun içindeki su güneşte çok fazla kaldığı için 65 derecelik bir sıcaklığa ulaşmıştı.

Annnenin bir anlık dikkatsizliği kokrunç bir olaya sebep oldu. Üstelik durumu kısa sürede farketmeseydi sonuçlar çok daha kötü olabilirdi.

Bebeği tedavi altına alan doktorlar, bebeğin vücudunun %30'unun 2. dereceden yanıklarla dolu olduğunu ve bebeklerin derileri ve vücutları, yetişkinlerden çok daha hassas olduğundan 10-20 saniyelik sıcak su bebeği bu hale getirebildiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.