1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Her gün iki saat yaşıyoruz
Her gün iki saat yaşıyoruz

Her gün iki saat yaşıyoruz

Yapılan anketlere göre günün 2 saat 11 dakikası, yılın ise 33 günü...

A+A-

İngiltere’de gerçekleştirilen araştırma, günün önemli kısmının stresle boğuşarak geçtiğini ortaya koyarken, stresle baş etmek için uzmanların görüşlerine yer verildi. İngiltere merkezli anket sitesi OnePoll’un verilerine göre günün 2 saat 11 dakikası yılınsa 33 günü stresli geçiyor. Stresin en yüksek olduğu durumlar ise trafik, herhangi bir yere geç kalma, sağlık ve ailesel sorunlar.

İngiliz Daily Mail sitesine açıklama yapan uzmanlar, stresin işaretlerini ve stresle nasıl başa çıkılabileceğini anlattı. Daily Mail’a açıklama yapan doktor Megan Arroll stres belirtilerini de derledi. Arroll’a göre, stres düzeyi arttığında kalp atışlarınız hızlanır, sakin bir şekilde oturamazsınız, mideniz ağrımaya başlar, sesiniz nefes alıp verme düzeniniz bozulduğundan dolayı kısık çıkmaya başlar, cinsellik hissiniz kaybolur, rahatsız edici uykulara dalarsınız, dünya üzerinize geliyormuş gibi hisseder,
boğulursunuz.

ÜNLÜ PSİKOLOĞA GÖRE STRESLE BAŞ ETMENİN YOLLARI:

Saçınızı kestirin.

Yemek pişirin.

Kendinize zaman yaratın.

Eğer kalabalık bir ortamdaysanız kulaklıkla gürültüyü bastıracak seste müzik dinleyin.

Bol bol su için.

Derin nefesler alın.

Sıkıntıyı kendinden uzaklaştır.

Ezberinizdeki bir şiiri ya da şarkıyı tekrar edin. Özellikle derin nefesler almanın stresi geçirmede en önemli anahtar olduğunu ifade eden Arrol, 3’e kadar sayıp nefes almanın ve 3’e kadar sayıp nefes vermenin kişiyi rahatlatacağını bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.