1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Hoşçakalın güzel çocuklar…
Hoşçakalın güzel çocuklar…

Hoşçakalın güzel çocuklar…

Hoşçakalın güzel çocuklar…

A+A-

Gazimağusa’da bugün hüzün ve gözyaşı hakimdi…

1-152.png

Kıbrıs’ın dört bir yanından insanlarımız Adıyaman’da hayatını kaybeden 6 çocuğumuz ve bir velimizi uğurlamak için Gazimağusa’ya akın etti.

İlk tören Mert Niyazi Topukçuoğlu, Fahri Arkar ile Doruk Akın ve Alp Akın kardeşler için Gazimağusa’da düzenlendi…

Adıyaman’da yıkılan İsias Oteli enkazında hayatını kaybeden Mert Niyazi Topukçuoğlu, Fahri Arkar ile Doruk Akın ve Alp Akın kardeşlerin naaşları, Türk ve KKTC bayraklarına sarılarak Lala Mustafa Paşa Camii’ne getirildi.

2-098.png

Kıbrıs dört bir yanından gelen insanlarımız da hayatını kaybeden 4 öğrenciye veda etmek için oradaydı.

3-040.png

Cenaze törenine, başta aileleri ve sevenleri olmak üzere Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, GKK Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Ana Muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bazı bakanlar, milletvekilleri, askeri erkan ve çok sayıda kişi katıldı.

4-021.png

Duygusal anların yaşandığı cenaze töreninde aileleri sevdiklerini uğurladı…

5-008.png

Törende helallik alınmasının ardında Mert Niyazi Topukçuoğlu, Fahri Arkar, Doruk Akın ve Alp Akın, öğle namazına müteakip Lala Mustafa Paşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Gazimağusa Kabristanlığı’nda toprağa verildi.

Lala Mustafa Paşa Camii’nin önündeki alanı dolduran kalabalık, hayatını kaybeden 4 öğrenciye dualar ve gözyaşlarıyla veda etti.

6-003.png

Adıyaman'daki İsias Otel'de göçük altında kalarak hayatlarını kaybeden anne kız Duygu Kalaycı ve Lavin Kalaycı da ikindi ezanına müteakip Gazimağusa’da ebedi istirahatlarına uğurlandılar.

7-003.png

Anne- kız Gazimağusa Kabristanlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından, ailelerinin, sevenlerinin ve yüzlerce Gazimağusalı’nın gözyaşlarıyla toprağa verildiler.

8-001.png

Adıyaman’daki İsias Otel enkazında hayatını kaybeden bir diğer öğrenci, Kağan Selim İş ise, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ulukışla Mezarlığı’na defnedildi.

Kağan Selim İş de, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

BRT

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.