1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNSANLIĞIN BİTTİĞİ YER!
İNSANLIĞIN BİTTİĞİ YER!

İNSANLIĞIN BİTTİĞİ YER!

5 yıldır elektriksiz bir yaşam sürüyorlar!

A+A-
Yıkar ailesi, iki çocuklarıyla 5 yıldır bir türlü elektrik bağlatamadıkları iki göz odada yaşam savaşı veriyor
 
Haluk DOĞANDOR

Yıkar ailesi, iki çocuklarıyla 5 yıldır bir türlü elektrik bağlatamadıkları iki göz odada yaşam savaşı veriyor

5 yıl önce taşındıkları Lefkoşa Surlariçi’ndeki eve bir türlü elektrik bağlatamayan Yıkar ailesi, elektriksiz bir yaşam sürüyor. 5 yıl önce doğan Barış, bugüne kadar lambayla tanışmadı. 16 yaşındaki kız çocukları ise sokak lambası altında ders çalışıyor, anne çaresiz ama elinden bir şey gelmiyor.

BİR TÜRLÜ ELEKTRİK BAĞLATAMADILAR

Daha önceki kiracının borcundan kesilen elektriği, kendi adları adına bağlatmak isteyen Yıkar ailesi, bürokratik denilen insanlık dışı uygulamalara takılarak bir türlü bağlatamadı. Yardım isteyen mahalle sakinlerinin çağrısı üzerine Lefkoşa Surlariçi’ne giden Star Kıbrıs, elektriksiz evde yaşam süren insanların derdini dinledi.

BİR ÇOCUĞU TÜRKİYE’DE PERİŞAN

Nazlı hanım, 3 çocuğundan birinin, askerlik çağı geldiği için Türkiye’ye gittiğini, ancak çocuğunun orada psikolojik durumu bozulduğundan, askerden hava değişimi verdiklerini fakat çocuğun kalacak yeri olmadığı için sokaklarda kaldığını söyleyip, gözyaşlarına boğuldu.

SOKAK LAMBASI ALTINDA DERS ÇALIŞIYOR

Talihsiz kadın, 16 yaşındaki kızının Meslek lisesinde okuduğunu ama elektrik olmadığından dışarıda sokak lambası altında ders çalıştığını buna çok üzüldüğünü ama bir türlü elektrik bağlatamadıklarını ifade etti. En küçük çocuklarının 5 yaşında olduğunu, astım ve bronşiti olduğundan, oksijen makinesi ile komşulara gidip elektrik sayesinde makineyi
çalıştırabildiğini anlattı.

ESKİ KİRACILARIN BORCU

En yakın komşuları 65 yaşındaki Ayşe Soyel ise, bu talihsiz aileye yardımcı olduklarını, buzdolaplarını kullandıklarını, elektrik ihtiyacını karşıladıklarını ifade ederek Nazlı hanım ve çocuklarına çok üzüldüklerini söyledi. Ayşe Soyel, ailenin elektrik borcu olmadığını, elektriğin eski kiracıların borcundan dolayı kesildiğini ama ne yazık ki, yeni bir elektrik bağlatamadıklarını ifade etti. Kafesli Mahallesi Muhtarı Hüseyin Eminoğlu’da aileye her zaman yardımcı olduklarını ancak bürokratik engelleri aşamadıklarını belirtti.

ELEKTRİK BAĞLATILACAK

Star Kıbrıs ekibi olarak, önce KIB-TEK’e giderek yaşanan dramı anlatıp, ailenin iki göz odası için kesilen elektriğin bağlatılması için ne yapılması gerektiği konusunda bilgi aldık. Büyük bir olasılıkla, elektriğin bağlanması mümkün olacak. Sosyal Hizmetler Dairesi ile yapılan görüşmelerde ise, Nazlı hanıma bir iş sağlanması konusunda girişimde bulunulacağı ve yardımcı olunacağı sözünü aldık.
Star Kıbrıs
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.