1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS SAVAŞ GEMİSİ DEĞİL
KIBRIS SAVAŞ GEMİSİ DEĞİL

KIBRIS SAVAŞ GEMİSİ DEĞİL

Kıbrıs Savaş Gemisi Değil

A+A-

“ÜSLER KONUSU YENİDEN DEĞERLENDİRİLMEYE MUHTAÇ… LİDERLER MÜZAKERELERDE KONUYU MUTLAKA ELE ALMALI”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü, Kıbrıs’ın egemen güçlerin “savaş gemisi” değil, Kıbrıs Türk gençliğinin dünyaya barışı öğreteceği bir ada parçası olması gerektiğini vurguladı.

TDP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, İngiltere’nin İŞİD’i vurmak için Kıbrıs’taki üslerini kullanmasını değerlendiren TDP Gençlik Örgütü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Yusuf Osman, Birleşik Krallığın kendi ulusal güvenliğini ve çıkarlarını korumak için Kıbrıs’taki toplumları tehlikeye atmasının, kendi çıkarları uğruna Kıbrıs'ı bir “uçak gemisi” olarak kullanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Kıbrıslıların haberi ve onayı olmadan adanın savaşın bir parçası haline getirilmesini eleştiren Osman, üsler konusunun yeniden değerlendirilmeye muhtaç olduğunu, bu çerçevede liderlerin konuyu müzakerelerde mutlaka ele alması gerektiğini kaydetti.

“ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE DAYANIŞMA”

Devletler arası savaşların gelişen silah sanayisi ve teknolojilerin sayesinde her geçen gün daha tehlikeli bir hal aldığına, çeşitli terör örgütlerinin de benzeri silah teknolojileriyle belirli kesimlerce desteklendiğine dikkat çeken Osman, bu durumun, dünya barışını derinden etkilediğini vurguladı.

TDP Gençlik Örgütü olarak, terörizmin hiçbir siyasal ve insani değerle bağdaşmadığını belirterek, hem Mali'de, hem Ankara'da, hem de Paris'te yaşanan dehşet verici olayların yanı sıra, terörle bağdaşan tüm aktivitelere karşı olduklarını yineleyen Yusuf Osman, terörle savaşırken atılacak adımların tekil devletler aracılığıyla değil, uluslararası işbirliği ve dayanışmayla mümkün kılınabileceğinin önemine dikkat çekti.

Barışın saflarında mücadele verirken, mücadelelerinin hiçbir coğrafyayı terörün hedefi haline getirmemek yönünde olduğunu belirten Osman, “Bir kez daha belirtmek istiyoruz ki, Kıbrıs sizlerin savaş gemisi değil, bizlerin dünyaya barışı öğreteceği bir ada parçası olacaktır” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.