1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. KKTC MERKEZ BANKASI'NDAN FAİZ ARTIŞI
KKTC MERKEZ BANKASI'NDAN FAİZ ARTIŞI

KKTC MERKEZ BANKASI'NDAN FAİZ ARTIŞI

Merkez Bankası'ndan kaçınılmaz hamle.

A+A-

KKTC Merkez Bankası dün yayınlamış olduğu duyuruyla Türk Parası faiz oranlarını artırdığını bildirdi. Türk Parası reeskont iskonto ve avans işlemleri yıllık faiz oranlarıve Merkez Bankası nezdindeki Türk Parası mevduat hesaplarına ve yasal karşılıklara uygulanan faiz oranları yeniden belirlenmiştir. Yeni oranlar bugünden (5 Haziran 2018) geçerli olacak. Merkez Bankası’ndan yapılan tam açıklama şu şekilde;

FAİZ ORANLARINA İLİŞKİN DUYURU

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Merkez Bankası Yönetim Kurulu 04 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda, Türk Parası reeskont iskonto ve avans işlemleri yıllık faiz oranlarıyla, Merkez Bankası nezdindeki Türk Parası mevduat hesaplarına ve yasal karşılıklara uygulanan faiz oranlarını yeniden belirlemiştir.

Buna göre:

1) Vadelerinden bağımsız olmak kaydıyla Merkez Bankası nezdindeki faize tabi Türk

Lirası mevduat hesaplarına uygulanan faiz oranı yıllık yüzde 7’den yüzde 11’e ve Türk

Lirası yasal karşılıklara uygulanan faiz oranı yıllık yüzde 5’den yüzde 7,50’ye

yükseltilmiştir.

2) Türk Parası olarak tanzim edilen ticari senetler karşılığında Merkez Bankası tarafından yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranı yıllık yüzde 11’den yüzde 17,50’ye, Türk Parası olarak tanzim edilen sanayi, ihracat, turizm, eğitim ve tarım sektörleri senetleri karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranları yıllık yüzde 7’den yüzde 14,50’ye ve küçük esnaf senetlerinin iskonto faiz oranı yıllık yüzde 7’den yüzde 13,50’ye, döviz mukabili avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı da yüzde 7’den yüzde 13,50’ye yükseltilmiştir.

Söz konusu yeni oranlar 05 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.