1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KOALİSYONA SON FORMÜL
KOALİSYONA SON FORMÜL

KOALİSYONA SON FORMÜL

Siyaset kulislerindeki son iddia Özgürgün ve Özersay’ın hükümet dışında olabileceği UBP-HP koalisyonu. Yeni hükümetin başı ise Faiz Sucuoğlu…

A+A-

MÜZAKERE VE İSTİKRAR İÇİN

TÜRKİYE Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun “Umarız ‘koalisyona girmeyiz’ gibi açıklamalar bir kenara bırakılır. İnşallah hükümet kurulur” sözlerinin ardından gözler UBP-HP ikilisine döndü. Seçim sonrası müzakereler ve ekonomik istikrar için iki partinin bir hükümet formülünde uzlaşabileceği belirtiliyor.

30 VEKİLE İCRACI HÜKÜMET

HP’nin kaygılarının giderilmesi için olası UBP-HP hükümetinde Özgürgün ve Özersay’ın görev almayabileceği, HP’nin de bu şekilde ikna edilebileceği ifade ediliyor. 30 vekille çok rahat icraat yapabilecek ve erken seçimi önleyecek bu hükümetin başı olarak konuşulan isim ise Faiz Sucuoğlu...

Star Kıbrıs köşe yazarı Cüneyt Oruç'un köşe yazısında ortaya attığı bu iddiayı aşağıda okuyabilirsiniz;

“Hükümet senaryoları havada uçuşuyor. Erken seçim kesin gibi. Yüzde 35.5 oyla 21 milletvekili çıkaran UBP’yi dışarıda bırakacak bir formül ağır basıyor.

Buna göre en çok konuşulan formüller arasında CTP, HP, TDP ile birlikte DP’nin de destek vereceği bir hükümetle 27’nin bulunması ve Başbakan Özgürgün hakkındaki iddialara yargı yolunun açılması öngörülüyor.

DP Genel Sekreteri Afet Özcafer’in “UBP ile koalisyona sıcak bakmıyorum” sözlerinin de bu ihtimali güçlendirdiği öne sürülüyor.

Hükümette olmayan bir UBP’nin yargı süreciyle karşı karşıya kalması hiç şüphesiz olası bir erken seçimde DP’nin UBP’ye kayan oylarını geri almasına neden olabilir. Bu anlamda DP’nin CTP, HP, TDP koalisyonuna destek vermesi sürpriz olmaz.

Fakat nereden bakaranız bakın halkın yüzde 35.5 oyuyla 21 vekil çıkararak birinci parti çıkan UBP’nin hükümet dışı bırakılması demokratik anlayış açısında bir sakatlık yaratır. Bu bir gerçek.

Şimdi sıkı durun. Siyaset kulislerinde konuşulan son formül çok başka. Buna göre UBP ve HP koalisyonu yeniden gündeme gelebilir. HP’nin çekincelerinin bir kenara bırakılması için Özgürgün ve Özersay’ın hükümette olmayacağı bir hükümet formülü üzerinde konuşuluyor.

Hadi biraz daha ilerisini söyleyelim. Bu hükümetin Başbakanı’nın da Faiz Sucuoğlu olabileceği ifade ediliyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.