1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUMAR ZEVKİ 4 YILNA MAL OLACAK!
KUMAR ZEVKİ 4 YILNA MAL OLACAK!

KUMAR ZEVKİ 4 YILNA MAL OLACAK!

Kumar düşkünlüğü...

A+A-

Ülkede bir buçuk yıl kaçak yaşadığı ortaya çıkan ve parasız kaldığı için aralık ayında Çatalköy’de yabancı uyruklu bir ailenin evine girerek binlerce liralık ziynet eşyalarını çalıp kumarda harcayan İbrahim Kurt’a mahkeme acımadı

Devrim DEMİR

Aralık ayında Çatalköy’de Üzgür Sokak üzerinde bulunan A.N. isimli kadına ait evin penceresini hasar yapmadan açıp, içeriye giren ve asırlık ziynet eşyalarını çalan İbrahim Kurt aleyhindeki dava dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı.

Ocak ayından bu yana hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde yargılanmayı bekleyen İbrahim Kurt, “Geceleyin ev açma”, “Mülke tecavüz” ve “Sirkat”  suçlarından 4 yıl hapse mahkûm edildi.

Girne Ağır Ceza Mahkeme heyetinin oy birliği ile aldığı kararı Yargıç Temay Sağer okudu.

Sağer ülkede kaçak olduğuna vurgu yaptı

Oy birliği ile alınan kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, “Geceleyin ev açma”, “Mülke tecavüz” ve “Sirkat”  suçlarından yargılanan İbrahim Kurt’un ülkeye 3 Mayıs 2016 yılında turist vizesi ile giriş yaptığını ve vizesi dolduğu halde çıkış yapmayarak ülkede kaçak kalmaya devam ettiğine vurgu yaptı.

Sağer, Kurt’un bir buçuk yıllık kaçak süresinde birçok iş yerinde çalışıp para kazandığını, parayı az bulunca hırsızlık yapmaya karar verdiğini ve Aralık ayında Çatalköy’de bir eve geceleyin gizlice giriş yaptığını anımsattı.

Miktar kararda etkili oldu

Yargıç Temay Sağer, Kurt’un 214 bin 640 TL değerinde çaldığı ziynet eşyaların bir kısmını Girne’de çeşitli kuyumculara bozdurduğunu ve temin ettiği paralar ile kumar oynadığını kaydetti.

Mala karşı işlenen suçların, kişiler üzerinde yıkıcı durumlar yarattığını kaydeden Sağer, KKTC’de yaşayan herkesin özgürce yaşama hakkına sahip olduğuna değindi.

Mahkemelerin “Geceleyin ev açma” suçuna hoşgörü ile yaklaşmadığını ifade edeb Sağer, kararda dikkat çeken bir hususun da çalınan ziynet eşyaların değerinin külliyetli bir miktar olduğunu vurguladı.

Kumara düşkünlüğü ağırlaştırıcı sebep

Kurt’un tutuklandığı an polise verdiği beyanda, parasız kaldığı için suçu işlediğini söylemesine rağmen çaldığı ziynet eşyaların bir kısmını bozdurup kumarda harcadığına dikkati çeken Sağer, sanığın zevki ve kumara olan düşkünlüğünü kararda hafifletici değil ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini, belirtti.

İzinsiz çalıştığı yerlere soruşturma açıldı

Sağer, Kurt’un tutuklandıktan sonra ülkede kaçak çalıştığı sürede çeşitli iş yerlerinde çalıştığını beyan etmesi üzerine araştırma yapıldığını ve Sönmez Nakliyat ve Yasin Demir isimli kişilere soruşturma açılmasına karar verdiklerini belirterek, İbrahim Kurt’u işlediği suçlardan oy birliği ile 4 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.