1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEVYE İLE BAŞIMIZA VURDULAR!
LEVYE İLE BAŞIMIZA VURDULAR!

LEVYE İLE BAŞIMIZA VURDULAR!

Dükkanda işler düştü!

A+A-

Polisi darp ettikleri iddiasıyla tutuklanan ve teminatla serbest bırakılan Ayağ kardeşler, suçsuz olduklarını ve toplum tarafından yanlış anlaşıldıklarını söyledi
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz hafta adli şubede görevli iki polisi darp ettikleri iddiasıyla tutuklanan ve önceki gün teminata bağlanarak serbest bırakılan Ayağ kardeşlerden Mesut Ayağ Diyalog muhabirine açıklama yaparak hakkındaki suçlamalara cevap verdi.
“Olay günü araç tamir ettiğimiz sırada iki kişi içeriye girdi. Nesip Ayağ kim diye sordu. Kardeşim de benim cevabını verdi. Akabinde bizimle geliyorsun denilerek zorla alıkonmaya çalışıldı. Kendilerinin polis olduğunu bize söylemediler” iddiasında bulunan Mesut Ayağ, kendilerinin değil polislerin onlara saldırdığı iddiasında bulundu.
Kendisinin de araya girerek kardeşini kurtarmaya çalıştığı esnada polisleren bir tanesinin kendisini göğsünden hızlı bir şekilde ittiğini ve daha sonra polisler tarafından darp edilmeye başladıklarını savunan Ayağ, polisin elinden kurtulup kaçtıklarını anlattı. Dükkandaki levyelerden bir tanesi ile başına vurulduğunu da ileri süren Ayağ, polisin dükkanda bulunan 2 tane levyeyi emin olmak amacı ile alıp yok ettiğini iddia ederek, levyesiz kaldıklarından dükkandaki işlerini doğru dürüst yapamadıklarını anlattı.

Birayı eniştem içiyordu
Bira içerken yakalandığı yönündeki iddiayı da cevaplayan Ayağ, “Eniştem teslim olmam için beni ikna etmeye geldi yanında bira da vardı ama kendisi içiyordu” şeklinde konuştu. O gece kendisine alkol testi yapıldığını da söyleyen Ayağ, kanında alkole rastlanmadığını ifade etti.

Doktor darp edildiğime dair rapor verdi
Olayın yaşandığı gün özel kliniğe gittiğini ve kendisini tedavi eden doktor Tansel Doratlı’nın, kafasında darba ait şişlikler olduğu yönünde bulgu yaptığını da savunan Ayağ, polislerin yanlı rapor temin ettiğini iddia etti. Mahkemede polis subayının iddia ettiği şekilde küfürler savurarak polislere saldırdığını şiddetle reddettiğini belirten Ayağ, 24 yaşında olduğunu ve bu yaşa kadar tek bir kavga içerisinde dahi bulunmadığını ifade etti.

İşlerimiz düştü
Dükkanlarının 5 gün boyunca kapalı kaldığını ve olayın topluma yanlış aksettirildiğini iddia eden Ayağ, müşteri sayılarında gözle görülür bir azalma olduğunu bunun nedeninin ise kendilerinin topluma maganda olarak gösterilmesi olduğunu söyledi.
Ayağ kardeşlerin yakın bir akrabası olan Ferhat Ayağ ise olayın 5 dakika sonrasında dükkana geldiğinde 8 polis aracı ile 25 tane polisin dükkanın önünde olduğunu ve kendisine “yapılanların bedelini ödeteceğiz” şeklinde konuştuklarını iddia ederek, “o gece çocukların polise teslim olmasını istemedik, çünkü o gece teslim olmuş olsalardı bu çocukların ellerini ayaklarını kıracaklardı” şeklinde konuştu.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.