1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB’de 13. MAAŞ GEÇ ÖDENEBİLİR
LTB’de 13. MAAŞ GEÇ ÖDENEBİLİR

LTB’de 13. MAAŞ GEÇ ÖDENEBİLİR

LTB’de 13. Maaş geç ödenebilir

A+A-

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, çalışanların maaşlarının ödenmesinde sorun yaşamadıklarını açıkladı

Ceren ÖZBİL

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, çalışanların maaşlarının ödenemeyeceği yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Maaş ödeyememenin söz konusu olmadığını ifade eden Harmancı, çalışanların bu ayki maaşlarını bugün alacağını söyledi ve önümüzdeki ay da maaş sıkıntısı yaşanmayacağını kaydetti.

Harmancı, sadece 13. maaşların geç ödenebileceğinin bilgisini verdi.

Çalışanların örgütlü olduğu Belediye Emekçileri Sendikası da Harmancı'nın bu açıklamalarına destek verdi.

Harmancı: Belediye yavaş yavaş yaralarını sarıyor

Harmancı, belediyenin maaş ödeyememesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi ve her üç ayda bir belediyenin maaş ödeyemeyeceği yönünde haberlerin çıktığını ifade etti.

Bu konuda yanlış öngörülerin söz konusu olduğunu kaydeden Harmancı, "ısrarla tutmuyor bu öngörüleri. Bir müddet daha da tutmayacak. Biz zor bir yıl geçireceğimizi söylemiştik. Ancak mucizeye imza atıyoruz. Bu yönde herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Bu belediye, 8 yıldan sonra ihtiyat sandığı, sosyal sigorta ve vergi yatırımlarını yapan bir belediye oldu. Ben isterdim ki arkadaşlar bunu takdir etsin. Ancak tersi oldu. Bu belediye yavaş yavaş yaralarını sarıyor. Yavaş yavaş iyileşiyor. Ciddi bir ekonomik disiplin halinde yönetiliyor" şeklinde konuştu.

"Maaşlar bugün ödeniyor"

Harmancı, çalışanların maaşlarının bugün ödeneceğini söyledi ve önümüzdeki ay da maaşların ödenmesi ile ilgili bir sıkıntı yaşanmayacağını kaydetti.

Sadece 13. maaşın biraz geç ödenebileceğini ifade eden Harmancı, "13. maaşı belki biraz gecikmeli öderiz ama ödeyeceğiz. Her belediyenin yaşadığı zorlukları tabii ki bizlerde yaşıyoruz" dedi.

Yalınkaya: Böyle bir şey söz konusu değil

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, LTB'de herhangi bir maaş krizinin söz konusu olmadığını söyledi ve bu söylemlerin sadece bazı kişilerin çalışanlar üzerinden siyaset yapmaya çalışmasından ibaret olduğunu kaydetti.

Benzer sorunların hemen hemen tüm belediyelerde yaşandığına değinen Yalınkaya, sorunun çözümünün Belediyeler Yasası olacağını anlattı.

Yalınkaya, yasa ile ilgili çalışma yapmanın sendikaların görevi olmamasına rağmen bu konuda katkı sağlamak için çalışma yaptıklarını ifade etti ve şu şekilde konuştu:

“Biz çağdaş bir Belediyeler Yasası hazırlanması için çalışıyoruz. Hem insanlar kaliteli hizmet alsın hem de belediyeler sürdürülebilir bir yapıya kavuşsun istiyoruz. Ancak, kriz yaratmaya çalışanlar var. Belediye başkanı ile dün beraberdim. Böyle bir şey söz konusu değildir. Bir kaç ay önce ekim, kasım maaşlarının ödenemeyeceğini açıkladılar. Şimdi krizi ötelediler, aralık ayı maaşları ödenemeyecek diyorlar. Aralık'tan sonra da herhalde Mart'ı işaret edecekler.”

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.