1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MTG HIRSIZLIĞI” ZANLISI TUTUKLANDI
“MTG HIRSIZLIĞI” ZANLISI TUTUKLANDI

“MTG HIRSIZLIĞI” ZANLISI TUTUKLANDI

“MTG hırsızlığı” zanlısı tutuklandı

A+A-

Gazimağusa’daki MTG Spor Kulübü’nün açılmasıyla ilgili şüphe üzerine tutuklanan sabıkalı hırsız İbrahim Lekesiz, mahkemeye çıkarılarak aleyhine bir gün tutukluluk emri alındı

Sedef BOŞNAK

Ülkemizde 1997’den beri birçok sabıkası olup 6 yıl ağır hapis cezası aldıktan sonra, kısa bir süre önce, yüksek mahkeme kararıyla suçsuz bulunup serbest kalan İbrahim Lekesiz, dün şüphe üzerine yeniden tutuklandı.

Gazimağusa’daki Mağusa Türk Gücü (MTG) Spor Kulübü’nden, içerisinde evrakların bulunduğu kasanın çalınmasıyla ilgili polis, kamera kayıtlarından tespit edip tutukladığı İbrahim Lekesiz’i mahkemeye çıkarttı ve aleyhine tahkikat amaçlı bir gün tutukluluk emri temin etti.

Dünkü tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak, meselenin olgularını aktarması için, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliğinde görevli polis memuru Osman Üreten’i yeminli şahadete çağırdı.

Tanık polis Osman Üreten, 15 Kasım 2016 ile 16 Kasım 2016 tarihlerinde, 23.00-09.00 saatleri arasında, Erdoğan Acar Caddesi üzerindeki MTG binasının kimliği meçhul şahıslar tarafından açıldığını söyledi.

Kimliği meçhul şahısların, kulüp başkan odasının güneye bakan, genişliği 84, uzunluğu 110 santim olan alüminyum pencere camının taşla kırılıp hasara uğratıldığını anlatan Osman Üreten, konu şahısların bina içerisine girerek, yüksekliği 50, genişliği de 30 santim olan çelik kasayı sirkat ettiğini anlattı.

Yapılan şikayet üzerine geniş çaplı araştırma ve soruşturmasına önceki gün başladığını kaydeden tanık polis, olay yerini ziyaret ettiğini, bina içerisinde ve dışında cam kırıkları, taş ve kan izleri tespit ettiğini belirttikten sonra, taşı emare aldığını dile getirdi.

Tanık polis, incelediği kamera kayıtlarından, zanlı İbrahim Lekesiz’in olay saatinde bölgede olduğunu tespit etmesi üzerine, zanlıyı, dün gece saat 23.00’te Gazimağusa’da tespit edip tutukladığını ifade etti.

İbrahim Lekesiz’in polise verdiği beyanlarının doğru olmadığını tespit ettiğini açıklayan tanık polis, henüz yeni başladığı ve çok yönlü olarak sürdürdüğü tahkikatını salimen yürütebilmek için mahkemeden süre talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının konu suçla bağlantılı olabileceğine bulgu yaparak, İbrahim Lekesiz’in poliste bir gün tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.