1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜLTECİLERE 15’ER GÜN HAPİSLİK VERİLDİ
MÜLTECİLERE 15’ER GÜN HAPİSLİK VERİLDİ

MÜLTECİLERE 15’ER GÜN HAPİSLİK VERİLDİ

Mültecilere 15’er gün hapislik verildi

A+A-

Mersinlik sahilinden bir tekneyle Güney Kıbrıs’a gitmek için KKTC’ye gelen, Suriye uyruklu 17 mülteci ve onlara yardım eden 5 kişi hakkında yürütülen polis soruşturması tamamlandı

Ahmet İLKTAÇ

İskele’ye bağlı Mersinlik köyündeki sahil şeridinden 16 Nisan’da KKTC’ye giriş yaptıkları sırada polis tarafından tespit edilip tutuklanan 17 Suriyeli mülteci ve onlara yardımda bulunduğu iddia edilen Rami Bakkour, Muhammet Özmen, Ammar Bakkour, Ensari Kösem ve Muhammet Mevlan Özmen hakkında yürütülen polis soruşturması tamamlandı.

17 Suriyeli mülteci dün “KKTC’ye onaylanmamış bir limandan giriş yapmak” suçundan yargılanarak 15’er gün hapis cezasına çarptırıldı.

Mültecilerin KKTC’ye gelmelerine yardımda bulundukları iddia edilen Rami Bakkour, Muhammet Özmen, Ammar Bakkour, Ensari Kösem ve Muhammet Mevlan Özmen’le ilgili dava ise, 26 Nisan Çarşamba gününe ertelendi. Bu zanlıların da davaları görüşülene kadar tutuklu kalmaları emredildi.

Mülteciler 2 bin 200 dolar ödemiş

Mültecilerle ilgili yargılama sürecinde İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, meseleyle ilgili olarak olgulara özetle değindikten sonra, mültecilerin polise verdiği gönüllü ifadeleri açıkladı.

Ahmet Özlemler, sanıkların verdikleri gönüllü ifadelerde mültecilerin Türkiye’de ortalama 2 bin 200 dolar karşılığında Abu Hassan isimli bir şahısla anlaştıklarını belirterek Mersin’den 6 metre 60 santim uzunluğundaki bir tekneyle yola çıktıklarını bildirdi.

Mültecilerin bazılarının ailelerinin güneyde olduğunu, bir mültecinin ifadesinde eşi ve çocuklarını Güney Kıbrıs’ta bulmak için geldiğini beyan ettiğini anlatan Özlemler, mültecilerin 17 Nisan’dan bu yana tutuklu olduklarını açıkladı. Özlemler, mültecilerin KKTC’den ihraç edilmeleriyle ilgili Türkiye’yle yapılan yazışmaların 15 gün sürdüğünü de mahkemeye aktardı.

Söz alan mültecilerden biri 15 günlük sürenin fazla olduğunu ve kendilerinin savaştan kaçmak için buraya geldiklerini söyledi.

Mültecilere KKTC’ye gelmelerinde yardımda bulunan Rami Bakkour, Muhammet Özmen, Ammar Bakkour, Ensari Kösem ve Muhammet Mevlan Özmen ile ilgili oturumda ise, İddia Makamı bu sanıklarında yargılanmalarını talep etti.

Sanıkların avukatı Kaan Güder ise, durumlarını kararlaştırmak için bir süre talep etti.

Yargıç Umut İnan ise, mültecilerle ilgili kararında15’er gün hapis cezası yönünde karar verirken, onlara yardımda bulunan Rami Bakkour, Muhammet Özmen, Ammar Bakkour, Ensari Kösem ve Muhammet Mevlan Özmen’le ilgili davayı 26 Nisan 2017 Çarşamba gününe tehir etti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.