1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN OPİOİD AÇIKLAMASI
SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN OPİOİD  AÇIKLAMASI

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN OPİOİD AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığı, "Opioid bağımlısı" hastaların ilaçlarında yapılan değişiklikle, bu hastaların sağlığının idamesi ve daha iyiyi gitmesinin amaçlandığını bildirdi.

A+A-

Sağlık Bakanlığı, "Opioid bağımlısı" hastaların ilaçlarında yapılan değişiklikle, bu hastaların sağlığının idamesi ve daha iyiyi gitmesinin amaçlandığını bildirdi.

Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Süleyman Mert tarafından yapılan açıklamada,“Opioid bağımlısı hastalarımızın ilaçlarında yapılan değişiklik, onların sağlığının idamesi ve daha iyiye gitmesi amacını taşımaktadır” denildi.

Sağlık Bakanlığı’nın, bugün bir gazetede “Biz kobay değiliz” başlığıyla yayımlanan haber üzerine, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimliğinden alınan bilgiye dayanarak, Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, “opioid bağımlısı” hastaların tedavisinde kullanılan ilaçta yapılan değişikliğin gerekçeleri izah edildi.

Yazılı açıklamada, söz konusu hastaların idame tedavilerinin devamı ve aynı zamanda kötüye kullanımı engellemek için, muadil etkiye sahip bir başka ilacın kullanılmasına karar verildiği kaydedildi. Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Opioid bağımlısı hastalara, Buprenorphin ihtiva eden 0,4 miligramlık ilaç tedavi maksatlı verilmekteydi. Ancak ilerleyen zaman zarfında bazı kullanıcılar tarafından kötüye kullanıldığı ve böyle bir maddeyle teması olmayan kişilere verildiğine dair duyumlar alındı.

Bu duyumlar doğrultusunda, idame tedavilerinin devamı ve aynı zamanda kötüye kullanımı engellemek için aynı etkiye sahip bir başka ilaç, 8 Temmuz 2013 tarihinden itibaren opioid bağımlılarında kullanılmaya başlandı. Kullanım konusunda da hastalara gerekli bilgilendirme yapıldı.

Bütün bu yapılanlar, hastalarımızın sağlığının idamesi ve daha iyiye gitmesi amacını hedeflemektedir.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.