1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN YUMURTA VE BEYAZ ET!
SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN YUMURTA VE BEYAZ ET!

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN YUMURTA VE BEYAZ ET!

Yumurta ve beyaz et çocukların gelişiminde önemli rol oynuyor.

A+A-

Yumurta ve beyaz et çocukların gelişiminde önemli rol oynuyor.

Hayvansal protein kaynakları arasında en sağlıklı ve en ekonomik ürün olan piliç eti, ekonomik açıdan da düşük gelirli ailelerin kolayca ulaşabildiği ve bu ailelerin beslenmesinde önemli rolü olan bir yiyecek olma özelliği taşıyor. Hazırlanması, pişirilmesi ve sindirimi oldukça kolay bir besin kaynağı olan beyaz et; kolesterolü, kalp rahatsızlığı ve vasküler problemleri olanlar için en ideal gıdalar arasında yer alıyor.

Yumurta ise zengin proteinin yanı sıra başta A, D, E ve B grubu vitaminler olmak üzere vücudumuz için gerekli olan thiamin, niacin, riboflavin, demir ve fosfordan oluşan 11 temel gıdayı temin ediyor. Sarısındaki A vitamini, gözlerin iyi görmesine, kemik gelişimi ve sağlıklı dişler için gerekli vücut hücrelerinin gelişmesine, solunum ve sindirim sisteminin sağlıklı olmasına ve enfeksiyonlara karşı korunmasına katkı sağlıyor.

BİLİNÇLİ BESLENMENİN İKİ ANAHTARI

Piliç eti ve yumurta çok zengin birer protein kaynağı. 7’den 70’e herkesin hayvansal protein ihtiyacını da en ekonomik şekilde karşılayabileceği gıdalar. Yumurta anne sütünden sonra en kaliteli proteini içeriyor. Piliç eti de besleyici ve az yağ içermesi bakımından yararlı. Her iki gıda da Avrupa ve Amerika’da çok diğer ülkelere oranla çok fazla tüketiliyor. Bir dikkat çekici nokta da ucuz olmasına rağmen, Avrupa ve Amerika’da beyaz et ve yumurta tüketiminin gelir seviyesi yükseldikçe artması. Çünkü bilinçli beslenmeye başlandığında bu gıdaların son derece sağlıklı ve besleyici olduğu görülüyor. Sağlıklı nesiller için yumurta ve beyaz et tüketimini artırmamız gerçekten önem taşıyor.


 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.