1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “ŞAKA GİBİ”
“ŞAKA GİBİ”

“ŞAKA GİBİ”

1930’lu yıllardan itibaren tanıklık ettiği toplumsal yaşam içindeki olayları, özel yaşamı ve mesleğine ilişkin anılarını...

A+A-

Diş Hekimi Dr. Erdoğan Mirata’nın anılarını anlattığı “Şaka Gibi” isimli kitabı yayımlandı.

Kitabın tanıtımı, 4 Aralık Cuma günü saat 16.00’da Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde gerçekleştirilecek. Moderatörlüğünü Hasan Kahvecioğlu’nun yapacağı etkinlikte Harid Fedai, İsmail Bozkurt ve Ahmet Tolgay kitapla ilgili düşüncelerini aktaracak.

Uzun yıllar diş hekimliği yapan Dr. Erdoğan Mirata kitabında, 1930’lu yıllardan itibaren tanıklık ettiği toplumsal yaşam içindeki olayları, özel yaşamı ve mesleğine ilişkin anılarını, rol üstlendiği birçok sivil toplum örgütünün etkinliklerini anlatıyor.

Araştırmacı yazar Harid Fedai kitaba yazdığı önsözde, Dr. Mirata’yı “toplumumuzun bu adadaki varlığına adamış kişilerden biri” olarak nitelendiriyor ve “Özellikle Türk gençlerinin bu anıları iyiden iyiye okumalarını” tavsiye ediyor.

1930 yılında Geçitkale’de doğan Dr. Erdoğan Mirata, 240 sayfalık kitabında 10 yıl süre ile Türk Cemaat Meclisi üyeliği yapmış olan Çiftçiler Birliği kurucularından babası Behçet Mirata’nın toplumsal çabalarına da yer veriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.