1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "SU YERİNE HAVA YÜKLEDİLER!"
"SU YERİNE HAVA YÜKLEDİLER!"

"SU YERİNE HAVA YÜKLEDİLER!"

Turnalar’da su bilmecesi...

A+A-

Hayri Köreken, akıllı sayaçlarda sudan fazla hava olduğunu iddia etti, İskele Belediye Başkanı Sadıkoğlu bunu yalanladı

Hüseyin Çiçek

İskele’ye bağlı Turnalar köyü sakinlerinden Hayri Köreken isimli vatandaş, İskele Belediyesi tarafından getirilen akıllı sayaçlara sudan fazla hava yüklendiğini ve almadığı suyun da parasını ödemek durumunda kaldığını iddia etti. 

Konuyla ilgili olarak Diyalog muhabirine açıklama yapan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise akıllı sayaçlardan bölge halkının büyük bir çoğunluğunun oldukça memnun olduğunu söyledi. Şikayet durumunda, gerekenin yapıldığını ve sorunun giderildiğini belirten Sadıkoğlu, “İlgili şahsın da konu ile ilgili dilekçesi değerlendirilerek gereken yapıldı” şeklinde konuştu.

“1 ton su yüklendi, 250 litre kullanabildim”

Evlerine geçtiğimiz hafta içerisinde akıllı sayaç takıldığını ve 1 ton su yüklediği halde sadece 250 litre su kullanabildiğini ileri süren Hayri Köreken, kendilerine Ergazi köyünden ana hat çekileceğinin söylendiğini söyleyerek, “su yerine havaya para ödüyorum, daha ne kadar zaman bu durum devam edecek” şeklinde konuştu.

Okumuş: Su saatlerine hava bandı takılacak

Turnalar köyü muhtarı Yaşar Okumuş ise Diyalog muhabirine yaptığı açıklamada, takılan akıllı sayaçlar ile köylerine Türkiye’den gelen suyun ulaştığını söyledi. İlgili şikayeti kendisinin de aldığını belirten Okumuş, akıllı sayaçları yerleştiren firmanın yetkili ile bir değerlendirme yaptıklarını ve saat girişlerine hava bandı takılması yönünde bir çözüm ürettiklerini söyledi. Okumuş, ayrıca Ergazi köyünden, köylerine su bağlanması için bir çalışma yapıldığını da sözlerine ekledi.

Sadıkoğlu: Akıllı sayaçlardan hava geçme olasılığı çok zayıf 

Diyalog muhabirine açıklama yapan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, akıllı sayaçlardan hava geçme olasılığının oldukça zayıf bir ihtimal olduğunu söyledi. Akıllı sayaçlarla ilgili olarak bölge halkının oldukça memnun olduğunu belirten Sadıkoğlu, vatandaşın akıllı sayaçlarla olan şikayetlerinin değerlendirilerek gereğinin yapıldığını ifade etti. “İlgili şahsında vermiş olduğu dilekçe değerlendirildi ve gereken yapıldı” şeklinde konuşan Sadıkoğlu, tüm belediyeler arasında en ucuz akıllı sayacın İskele Belediyesi’nde olduğunu ve bölge halkının da akıllı sayaçlardan duyduğu memnuniyeti sık sık kendilerine dile getirdiğini sözlerine ekledi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.