1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Tatile çıktığınızda yemeklerinizin bozulmadığını nasıl anlarsınız?
Tatile çıktığınızda yemeklerinizin bozulmadığını nasıl anlarsınız?

Tatile çıktığınızda yemeklerinizin bozulmadığını nasıl anlarsınız?

Tatile çıkacaktınız ya da uzun bir süre evden ayrılmak zorunda kaldınız... Döndüğünüzde buzdolabınızdaki yiyeceklerin bozulup bozulmadığını nasıl anlarsınız? Amerikalı Sheila Pulanco Russell'ın bunu anlamanıza yardımcı olacak kolay bir çözümü var.

A+A-

ABD’de yaşayan Sheila Pulanco Russell isimli bir kadın, bazı bölgeleri vuran Matthew kasırgasında evlerini boşaltmak zorunda kalanlar için özel bir ipucu verdi. Bu basit yöntemle, uzun süreliğine evden ayrıldığınızda yemeklerinizin bozulup bozulmadığını anlayabilirsiniz.

Uzun süre evde yoktunuz. Bu süre içerisinde elektriğiniz kesilmiş olabilir ve özellikle etlerin bir kez çözüldükten sonra tekrar dondurulup kullanılmasının sağlıksız olduğunu biliyorsunuz. İşte bu durumlara karşı ihtiyacınız olan tek şey bir bardak, su ve bozuk para…

ABD’li kadın yüz binlerce kişinin paylaştığı Facebook gönderisinde ipucunu şöyle açıklıyor:

“Kasırga sonrası evinden geçici süreliğine ayrılmak zorunda kalanlar veya tatile çıkacaklara harika bir önerim var. Dondurucuya içi su dolu bir kupa yerleştirin. Donduktan sonra dondurucudan alın ve üstüne bozuk para koyup dondurucunuza geri koyun. Böylelikle eğer kasırga nedeniyle evinizden uzun süre uzak kaldıysanız ya da ailenizle beraber uzun soluklu bir tatilden yeni döndüyseniz, buzdolabınızdaki yiyeceklerin bozulup bozulmadığını anlayabilirsiniz.

kupa

 

Eğer bozuk para, ortadan aşağıya doğru düşmüşse yiyecekleriniz bozulmuş demektir. Eğer bozuk para olduğu yerde yani kupadaki buzun üstünde duruyorsa, yiyeceklerinize bir şey olmamış demektir. Bu ipucunu, evinizden bir süreliğine uzaklaşacaksınız denemekte fayda var. Böylelikle siz evde yokken elektriklerin kesilip kesilmediğini ve dolayısıyla yiyecekleriniziz bozulup bozulmadığını anlayabilirsiniz.

Eğer yiyeceklerinizin bozulup bozulmadığından emin değilseniz, atın gitsin. Önemli olan sağlığımız. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.