1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. TIP MUCİZESİ GERÇEK OLDU!
TIP MUCİZESİ GERÇEK OLDU!

TIP MUCİZESİ GERÇEK OLDU!

TIP MUCİZESİ GERÇEK OLDU!

A+A-

 İsviçre’nin Bern Üniversitesi’ndeki Kardiyavasküler Mühendislik Grubu’ndan araştırmacı Adrian Zurbechen, kalbin hareketlerini kullanarak kendi kendine enerji üreten ve hastanın ömrü boyunca değiştirilmesi gerekmeyen yeni bir kalp pili üretti.
 
Kalp pilini kendi kendini kuran otomatik saatlerden esinlenerek yarattığını belirten araştırmacı Barcelona’daki Avrupa Kardiyoloji Cemiyeti toplantısında buluşu ile ilgili yaptığı konuşmada “7-24 çalışan kalp kasları oldukça güvenilir bir enerji kaynağı. Ayrıca 1777 yılında geliştirilen otomatik saat teknolojisi hareketten enerji elde etmekte güvenilir bir yöntem olarak kabul ediliyor” dedi.
 
Zurbechen sözlerine “Bugün kullanılan medikal implantların bir çok zaafı var. Kritik derecede düşük enerji seviyelerine ulaştıklarında doktorlar tarafından çıkartılıp yenilenmeleri gerekiyor. Bu da hasta için oldukça sıkıntılı bir süreç ve olası riskler anlamına geliyor” diyerek devam etti.
 
Yeni kalp pili tasarımının ilk prototipinin bir domuza takıldığı ve hayvanın kalp atışlarını dakikada 130 vuruşa sabitlemeyi başardığı da açıklandı.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.