1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. TOKLUK HİSSİNİ ARTIRAN BESİNLER
TOKLUK HİSSİNİ ARTIRAN BESİNLER

TOKLUK HİSSİNİ ARTIRAN BESİNLER

Tokluk hissini artıran besinler

A+A-

Hayatımızın belirli dönemlerinde sürekli yeme isteğimiz oluşabilir, hem tokluk hissi yoktur  hem de farkında olmadan bol kalorili yiyecekleri tüketmiş oluruz. Elbette nedeni kan bulgularımızla da alakalı olabilir ama bazı yiyeceklerin tokluk hissini artırıcı özelliği bulunmaktadır.

 

Yumurta

Kolesterol probleminiz yoksa hergün kahvaltınıza ekleyeceğiniz haşlanmış yumurta güne tok bir şekilde başlamanızı sağlar. Ayrıca içeriğindeki değerli protein ve yağ asitleriyle sağlıklı beslenme örüntünüzde olması gereken bir besin kaynağı.

 

Süt ve yoğurt

Süt ve yoğurt kan şekerinizi dengeleyen besinlerdir. Ara veya ana öğünlerinizde tükettiğinizde tokluk hissinizi de artırmakta

 

Kurubaklagiller

Yüksek oranda lif içermesi nedeniyle tokluk hissini artırır ama en önemli özelliği vücutta kolesistokinin adlı bir hormonun salgılanmasını sağlar, bu hormonun en büyük özelliği ise tokluk hissini artırması. Yani birçok besine göre etkisi yüksek.

 

Balık

Kızartılmadan tüketildiğinde birçok faydası olan balık içeriğindeki lösin aminoasidi sayesinde kilo vermenize ve tokluk hissinizin artmasına faydalıdır. Tabi ihtiyacınız ölçüsünde tüketmek böbrek sağlığınız içinde önemli.

 

Ayva

Yoğun lif oranı, su içeriğinin az olması, kalori değerinin de oldukça düşük olması çok sık acıkanlar için kurtarıcı bir meyve. Pektin içeren ender besinlerden olan ayva dolayısıyla tokluk hissini artırıyor.

 

Badem

Hem tok tutan hem zayıflatan hem de keyifle tüketilen bir besin olan badem, lif içeriği yüksek, omega-3 ve koenzim Q10’den zengin bir besindir. Yapısı nedeniyle uzun süre çiğnemenizi de sağlayan badem tokluk hissinizi artırıyor. Ara öğün olarak 10-15 adet yeterlidir.

 

Yeşil sebzeler

Birçok vitamin ve mineralin yanı sıra yüksek oranda lif içermeleriyle sıklıkla hatta her öğünde tüketmeniz gereken besinlerdir.

Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.