1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "TOPLAM 5 BİN 400 E-KİMLİK VERİLDİ"
"TOPLAM 5 BİN 400 E-KİMLİK VERİLDİ"

"TOPLAM 5 BİN 400 E-KİMLİK VERİLDİ"

"Toplam 5 bin 400 e-kimlik verildi"

A+A-

 

İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar elektronik kimlik kartının e-Devlet projesinin önemli bir ayağını oluşturduğunu ifade ederek, 28 Mayıs’tan bugüne kadar toplam 5 bin 400 e-kimlik verildiğini söyledi.

E-devlet projesinin önemli bir ayağını oluşturan elektronik kimlik kartı, Lefkoşa ve Girne’nin ardından Gazimağusa kaymakamlığında da hayata geçirildi.

E-kimlik uygulamasının ilk gününde İçişleri ve çalışma Bakanı Aziz Gürpınar da Gazimağusa Kaymakamlığı’na giderek uygulama hakkında bilgi verdi.Bakan Gürpınar burada yaptığı açıklamada oldukça güvenli olan e-kimlik sayesinde, kimlik sahteleme ve buna benzer hadiselerin tamamen ortadan kalkacağını belirterek, e-devlet projesi çerçevesinde, söz konusu kimlik kartına sahip olan vatandaşların devlet dairelerine daha kolay ulaşıp işlemlerini yapabileceklerini söyledi.e-kimlik uygulamasına 28 mayıs tarihinde Lefkoşa’da başlandığını anımsatan Bakan Gürpınar, şimdiye kadar 5 bin 400 vatandaşa e-kimlik verildiğini dile getirdi.

Girne kaymakamlığının ardından Gazimağusa Kaymakamlığında da e-kimlik uygulamasının hayata geçirildiğini ifade eden bakan Gürpınar, bir sonraki aşamada Güzelyurt daha sonra da İskele kaymakamlığında vatandaşlara e-kimlik verileceğini söyledi. Bakan Gürpınar, eski kimliklerin değiştirilmesinin zorunlu olmadığını vurgulayarak, kimlik kartları yıpranan ya da yeni çıkartmak isteyen vatandaşların başvurdukları tarihten itibaren en geç 2 gün içerisinde e-kimliklerini alabileceklerini sözlerine ekledi.

Bakan Gürpınar’ın konuşmasının ardından Ganzimağusa Kaymakamlığında e-kimlik uygulaması başladı.

e-kimlik için Gazimağusa da ilk başvuruyu ise Naci Taşeli isimli bir vatandaş yaptı.e-Kimlik uygulamasının ilk gününde Bakan Gürpınar’ın yanı sıra Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu ile bazı bakanlık yetkilileri da hazır bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.