1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TRAFİK SUÇLARI PATLADI!
TRAFİK SUÇLARI PATLADI!

TRAFİK SUÇLARI PATLADI!

Trafik suçları patladı!

A+A-

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin Eylül 2014 ile 7 Ağustos 2015 tarihleri arasında 336 davayı karara bağladığı, 7 davanın ise Eylül ayında görüleceği bildirildi.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin Eylül  2014 ile 7 Ağustos 2015 tarihleri arasında 336 davayı karara bağladığı, 7 davanın ise Eylül ayında görüleceği bildirildi.

Ülke genelinde işlenen suçlarda ciddi artışların meydana geldiğini ortaya koyan resmi rakamlar, adli yılın kapanışı münasebetiyle dün düzenlenen kapanış oturumunda açıklandı. Buna göre; cezaevinde toplam 280 mahkum ve hükümlü tutuklunun bulunduğu belirtilirken, bu yılın ilk 7 ayında polisin kayıtlarına geçen toplam suçların 4 bin 160’a ulaştığı kaydedildi.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan ağır ceza heyeti huzurundaki kapanış oturumunda Savcı Aliye Özçınar, Lefkoşa Polis Müdür Yardımcısı Mahmut Barış Sel ve Kıdemli Merkezi Cezaevi Amir Yardımcısı Derviş Çebiç mahkemeyi bilgilendirdi. Bilgilendirmenin ardından

Başkan Ömer Güran, ağır ceza mahkemesinin 16 Eylül 2015 tarihine kadar kapandığını açıkladı.

Savcı Özçınar Eylül 2014 tarihinden 7 Ağustos 2015 tarihinde kadar 336 davanın karara bağlandığını belirtti. Özçınar 7 davanın ise Eylül 2015 adli yılına sarktığını belirterek, adli yıl açılışında bu davaların başlayacağını vurguladı.

Trafik suçları patladı

Mahkemeyi bilgilendiren Lefkoşa Polis Müdür Yardımcısı Mahmut Barış Sel, 2015 yılında 439 suç, basit suçlar altında düzenlenen 435 kabahat ve trafikte ise 3 bin 286 suç işlendiğini açıkladı. Sel, şu anda polis hücrelerinde 4 tutuklunun bulunduğunu, Lefkoşa Polisi tarafından yapılan soruşturma sonucu 7 kişinin hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildiğini ifade etti.

Kıdemli Merkezi Cezaevi Amir Yardımcısı Derviş Çebiç de cezaevinde şuanda 280 kişi bulunduğunu, ülke genelinde suç işlemiş 71 kişinin yargılanmayı beklediğini, 12’si uyuşturucu, biri vahim zarar, biri de çocuğa karşı cinsel tecavüz suçlarından 14 davanın kaza mahkemesinde olduğunu ve yeni adli yılda ağır cezaya havale edileceğini belirtti. Çebiç, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin yetkisinde olup ta hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı bekleyen sanıklar olmadığını, diğer kazalarda meydana gelen cürümlerden dolayı 20 kişinin 3 ayı aşkın bir süredir yargılanmayı beklediğini ifade etti.

Bilgilendirmelerin ardından Başkan Ömer Güran, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2014-2015 adli yılını kapattıklarını ve 16 Eylül 2015 tarihinde yeni adli yılın açılacağını söyledi.

Diyalog
 
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.